Târgu Mureş
30 May, Thursday
13° C
TOP

Festivalul ConectACT la Tîrgu Mureş

Despre festivalul de Teatru Internaţional de la Sibiu am auzit de câţiva ani încoace, şi am avut mereu o doză de invidie în mine pe locuitorii Sibiului, pentru că sunt atât de norocoşi, să aibă sub nasul lor piese de teatru una şi una.

S-ar putea să îmi fi fost ascultate gândurile de către cineva neindentificat din galaxie, pentru că am aflat recent de festivalul ConectACT, festival organizat în perioada 26 mai – 1 iunie, de Teatrul Naţional în colaborare cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Cool nu?

Festivalul coincide cu zilele Tîrgumureşene, părerea mea foarte strategic planificat, să bucure sufletele şi ochii mureşenilor. În cadrul festivalului vom avea ocazia să urmărim 5 spectacole, 3 în aer liber (nice!!!!) şi două în sala mare a Teatrului Naţional.

Trupele de teatru sunt de naţii care mai de care mai diverse, acoperind aproape tot globul şi anume Franţa, Polonia, Italia, Taiwan şi Corea de Sud. Tîrgumureşenii interesaţi  vor putea urmări spectacolele “The Fairies” -Zâne şi anotimpuri italiene” şi “Brasilian Show” (sâmbătă, 26 mai, în Piaţa Teatrului), „Salto mortale” (Polonia, duminică, 27 mai, ora 21.30, Piaţa Teatrului) şi două spectacole la Sala Mare, “Woyzeck”, Sadari Laboratory Seul, (marţi , 29 mai ora 19) şi „King Lear”, Contemporary Legend Teatre, Taipei (vineri, 1 iunie, ora 19).

Festivalul acesta mi se pare unul din acele evenimente, greu de crezut că se petrec în Tîrgu Mureş.  Un fel de Peninsula (că tot se apropie) dar la scară mai mică (deoarece publicul e mai restrâns).

Oricum, sunt impresionată de ce am auzit despre festival. Am să dau o geană, să văd ce sentimente mă vor încerca. Ne vedem acolo !!!!

Post a Comment