Târgu Mureş
16 Jul, Tuesday
34° C
TOP

Festivalul de satiră şi umor

Încă de pe vremea când eram studentă, ţin minte că abia aşteptam să vină luna noiembrie, pentru că, deşi era fooooarte frig, atunci se ţinea festivalul de satiră şi umor. Uite că şi anul acesta a venit luna noiembrie şi nu a uitat să aducă cu ea festivalul meu preferat.

Am descoperit evenimentul acesta în anul întâi sau doi de facultate, nu mai ţin exact minte. Dar ce  îmi amintesc perfect e atmosfera. Vor fi prezente mai multe trupe de satiră şi umor care ne vor prezenta numerele concepute de ei. E un concurs iar în ultima zi, aceştia vor fi premiaţi. Prin asta vreau doar să subliniez că în ultima zi se cam repetă o parte din numere.

Trupele sunt din toată ţara, de pe la toate universităţiile şi academiile. E foarte bună ideea pentru că ai ocazia să vezi pe aceeaşi scenă spectacole din toate părţile  ţării. Îţi poti face o imagine de ansamblu al umorului naţional dar şi comparaţii de stiluri.

Nu pot să nu menţionez faptul că la acest festival am descoperit trupa de umor OZN, ei devenind una din trupele mele preferate de umor, apoi şi-au luat numele de  Brigada doipetrei, iar momentan am observat că Sorin Pârcălab şi-a cam luat zborul solo şi colaborează cu stand-up-eri de prin Bucureşti, mai vechi în branşă. Am văzut că unul din invitaţii speciali ai festivalului este  Gigi Rosu alias Masterred (OZN). Pentru mine OZN a însemnat mereu Sorin, Flaviu şi nenea ăla mai în vârstă. Invitatul acesta s-ar putea să fie cel de-al treilea. Există şi varianta să mă înşel 🙂

Până acum, de fiecare dată, prezentator a fost KUKI, uneori cu alteori fără coprezentator. Mie personal îmi place KUKI şi sper că şi anul acesta tot el va fi maestru de ceremonii.

Festivalul se desfăşoară în perioada 25-27 noiembrie, începând cu ora 6 p.m. în fiecare zi. Locul desfăşurării e acelaşi ca şi în fiecare an, Casa de Cultură a studenţilor, sau cum scrie pe pagina evenimentului: Centrul Cultural Mihai Eminescu. Intrarea e tot liberă ca şi până acum iar încă ceva de punctat e că acest festival a ajuns la ediţia a XIII-a.

Personal sfătuiesc pe toată lumea să nu lipsească. Până acum, de fiecare dată, am râs cu lacrimi, sper că şi anul acesta să se ridice la înălţimea aşteptărilor (mele cel puţin :P).

Comments (2)

 • Groaznic afis. 🙁

  reply
  • mihai

   pai cam asa se fac afisele in Mures in general… nu e ceva neobisnuit :))

   reply

Post a Comment