Târgu Mureş
22 Feb, Thursday
9° C
TOP

Festivalul Roman 5R de la Călugăreni

Avem ceva pregătit de Muzeul Județean Mureș împreună cu Teatrul Șură din Călugăreni pentru cititorii noștri pasionați de istorie și amatorii de festivaluri cu program inedit. Evenimentul a ajuns la ediția a 5-a, iar creatorii lui vor ca în acest an să îi ofere o componentă renascentistă prin care participanții vor putea să descopere viața oamenilor de la Mănăstirea Franciscană din Călugăreni.

Organizatorii anunță începerea evenimentului la ora 10:00 cu o paradă. În curtea Teatrului Șură se vor desfășura activitățile legate de moștenirea romană a Călugăreniului. De asemenea, vor avea loc lupte între romani și confederația barbarilor în arena amenajată în curtea teatrului, exerciții militare ale legionarilor și apreciatele lupte de gladiatori.

Sursă: www.proalba.ro

Vizitatorii vor putea să își măsoare dibăcia la un concurs de tras cu arcul și vor putea vizita taberele militare. Vor fi, de asemenea, peste 20 de ateliere de pedagogie muzeală, iar copiii care vor participa la ateliere și le vor absolvi etapele vor fi recompensați cu o diplomă. Seara se va încheia cu o paradă cu torţe şi un moment artistic surpriză numit Focul lui Mercur.

Vă puteți întâlni cu toate aceste activități pe data de 12 august, sâmbăta aceasta, în satul Călugăreni în județul Mureș.

Intrarea este liberă.

FB Event

Post a Comment