Târgu Mureş
05 Mar, Tuesday
16° C
TOP

Get to know the artist @Awake: Modestep

Știu că tocmai am aflat că Rag’n’Bone Man nu va mai reuși să ajungă în septembrie, dar eu zic să nu disperăm deoarece lista de artiști mișto nu se termină la el și lăsați-mă să vă dovedesc asta pe parcursul următoarelor săptămâni. 😀

Următoarea  formație de la Awake festival despre care vom povesti este Modestep.

Personal, sunt cei pe care îi aștept cel mai mult. I-am auzit la Peninsula în 2013 (când s-a ținut din păcate la Cluj) și m-am îndrăgostit de modul lor de a face show. La sfârșitul celor 50 minute eram frântă de oboseală deoarece nu am putut să stau o secundă locului.

Dar cine sunt de fapt Modestep și ce cântă ei?

Formația care este un mix de dubstep și rock electronic a fost formată în 2010 în Marea Britanie de către frații Tony (DJ, 31 ani) și Josh (vocal, 29 ani) Friend împrună cu baterisul Matthew Curtis și chitaristul Nick Tsang. Până atunci frații și-au petrecut timpul cântând și ascultând hardcore punk și garage.

În 2011 au începutul lucrul la primul lor album Evolution Theory. Primul single a fost Feel Good, după care Sunlight, video ce debutează pe locul 16 în topurile din UK și reușește să adune peste 1 milion de vizualizări în 4 zile (nu uitați, suntem în 2011, vizualizările se adună mai greu ca acum). Videoclipul e bestial, vedeți mai jos despre ce e vorba. După încă câteva piese (To The Stars, Show me a Sign, Another Day), membrii în sfârșit lansează albumul în 11 februarie 2013.

În octombrie 2013 încep lucrul la un nou album și pornesc într-un turneu în Europa. Din păcate la începutul lui 2014 bateristul și chitaristul formației își anunță plecarea din echipă preferând să își continue într-un mod diferit carierele în industria muzicală. Cu toate acestea, data lansării albumului și a începerii următorului turneu nu a fost amânată și astfel au fost cooptați doi noi membri în formație: Pat Lundy (fostul baterist al formației Funeral for a Friend) și Kyle Deck care are doar 22 de ani. Împreună ei lansează în mai 2015 cel de-al doilea album al formației – London Road.

Stilul atât de unic al băieților nu a apărut în mod intenționat, spun ei, ci datorită gusturilor eclectice regăsite în fiecare dintre ei și posibilitatea oricăruia de a veni cu propriile idei. Stilul lor electronic și în același timp puternic rock i-a plasat într-o linie cu Prodigy sau Pendulum.

Din păcate la Awake nu vom avea posibilitatea să vedem formația așa cum era la începutul anului deoarece unul dintre frați, Tony, a hotărât să părăsească formația în mai (no bad blood, doar își dorește să își dedice timpul și altor proiecte după 8 ani, nu toți frații artiști englezi sunt Gallagher). Sunt însă convinsă că stilul lor inegalabil și spectacolul în sine vor fi ca până acum și plecarea acestuia nu ne afectează prea mult.

Îi putem vedea în 1-3 septembrie la Gornești în cadrul festivalului Awake.

Biletele se pot achiziționa de pe eventim. Au mai rămas nici 3 săptămâni! 😀

 

Post a Comment