Târgu Mureş
29 Feb, Thursday
14° C
TOP

SZIGET 2017 – Ziua 3

Înainte de a pleca spre festival, ne-am pregătit psihic pentru ce aveam să găsim acolo. De ce zic asta? Ziua 3 e prima zi de festival pentru cei care și-au cumpărat 5-day Pass-uri, așa că ne așteptam la un număr cel puțin dublu de oameni față de ce am văzut în primele două zile. Organizatorii au anunțat că sunt așteptați aproximativ 450.000 de suflete pe insulă, iar în cursul zilei de ieri, spre seară mai ales, am simțit din plin forța numărului ăstuia.

Photo credits: Rockstar Photographers (@RockstarPhotographers)

Am ajuns taman în timpul Flag Party-ului, o altă petrecere tematică de genul celei de ieri cu mingi. Steaguri de toate tipurile și culorile, majoritatea fiind steagurile Republicii Insulare Suverane Sziget.

Rudimental LIVE, not so cool

Deeeci primul concert de pe ziua de ieri a fost cel al cunoscutei trupe britanice de DnB, care a susținut primul lor concert live al verii. Eu am mers mai mult din curiozitate, deoarece nu sunt fan. Evident că știu piese precum Waiting All Night sau Feel The Love, dar cine nu le știe? Nu mi s-a părut că a fost un show foarte reușit. A fost mediocru aș spune. Dede, care chiar e fană a muzicii loc, a fost de aceeași părere. Se aștepta și ea la ceva mai mult.

Anyway, măcar putem spune că i-am văzut și noi live și n-am murit proști. Îi tăiem de pe lista „Concerte de văzut”, și mergem mai departe.

Cel mai ciudat hamburger

Zilele trecute am tot trecut pe lângă un stand de fast-food care vindea tot felul de mâncăruri din categoria asta, dar mie mi-au căzut ochii pe un burger care la prima vedere părea cel puțin interesant: burger cu chiflă de culoare verde, roșie sau albastră. Ieri nu m-am mai putut abține, și am decis că trebuie să încerc unul. Tot pachetul a arătat cam așa:

Impresii de după consumare: era doar culoarea de el. E adevărat că nu mă așteptam să mă surprindă pentru că era un burger grosolan, de genul celor pe care le găsești la terasele de la Weekend. Totuși, a fost destul de greu de mâncat din cauza culorii respingătoare pe care o avea. Cu chiu, cu vai, l-am terminat.

Kasabian, un show aproape malefic

Din start, vreau să spun că sunt mega fan Kasabian. Îi ascult de vreo 4 ani, și acum vreo 3 ani când am aflat că au fost la Peninsula, dar eu eram prea mic să știu cine-s, am crezut că voi recurge la un gest mai puțin ortodox. Momentul fericit a fost când acum doi ani, i-am văzut în sfârșit în București la Summer Well. Imaginați-vă fericirea care m-a cuprins când am aflat că-i voi vedea din nou la Sziget. 😀

 

Spectacolul a început în forță, iar mulțimea a reacționat instant. Un pogo s-a format fulgerător de repede în apropierea noastră și sincer vă zic că în viața mea nu am mai fost atât de îmbulzit la un concert. Nu m-a frustrat lucrul ăsta, chiar râdeam destul de bine în timp ce spuneam „ce se întâmplă?”.

Piese precum Stevie, The Doberman, Eez-eh și Vlad the Impaler parcă au dezlănțuit forțele naturii. Un vânt puternic și răcoros a început să bată, iar mai apoi o ploaie moderată a început să cadă peste mulțimea szigetizată. La sfârșitul concertului, pe ecranele scenei principale au apărut mesaje cu privire la un cod de atenționare meteorologică de ploaie și vânt puternic. A fost doar o coincidență? La cum a fost concertul, parcă-mi vine greu să cred.

Jazzybit, timișoreni de-ai noștrii

Eram obosiți tare când am mers la concertul de jazz al românașilor noștrii de la Jazzybit, dar îi știam de la Jazz in the Park, așa că am vrut să-i revedem. Deși zona de muzică clasică și jazz e foarte chill, cu o mulțime de perne pe jos și oameni tolăniți peste tot, ritmurile lor de jazz latin au ridicat oamenii în picioare la dans. Noi am ales să stăm pe niște perne, și așa de frumos cântau ei, că am și ațipit puțin. Oricum, a fost fain tare. Mai mare dragul să-i asculți.

Agitație multă, la fel de multă diversitate și culoare. Așa putem rezuma ziua 3 de Sziget 2017. Ne auzim mâine cu „picanterii” din ziua 4. 😀

Post a Comment