Târgu Mureş
26 Feb, Monday
7° C
TOP

SZIGET 2017 – Ziua 2

Ziua 2, pentru noi, a început foarte târziu. Ne-am trezit după un somn mai lung de 9 ore și, vă rog să mă credeți, de multă vreme nu am mai dormit atât de mult. Deci…ceva s-a întâmplat, ceva legat de ziua precedentă. Când mi-am amintit cât de solicitantă a fost ziua precedentă, totul a început să se lege.

Ne-am mișcat cum am putut noi mai repede: făcut articolul pentru ziua 1, editat pozele, făcut duș, aruncat toate lucrurile în rucsac și, într-un final, duși am fost! Cu toate astea, am ajuns în festival doar după ora 18:30.

Tom Odell, pe fugă

Cât ce am intrat în festival, ață am fugit spre Main Stage! Concertul lui Tom era deja pe sfârșite, dar am ajuns exact la piesa Another Lovecel mai cunoscut hit al birtanicului, la care a făcut un show incendiar la pian, plin de o pasiune cât se poate de pură. În încheierea spectacolului, cântărețul a interpretat piesa Magnetised, plus un moment de improvizare din parte întregii trupe.

 

Ne-am bucurat că măcar am prins o mică parte din concert, însă ne-am fi dorit să-l vedem pe tot, pentru că suntem siguri că a fost spectaculos de la cap la coadă. Consolarea noastră a fost că-l vom vedea din nou în mai puțin de-o lună, la AWAKE!

Sziget Ball Party

La nici două minute de la finalizarea concertului, au început să se distribuie prin public mingi gonflabile, pentru ball party-ul care avea să urmeze. Noi am mers într-o zonă mai înălțată, din care să putem surprinde mai bine momentul.

Ideea în sine e drăguță, iar genul ăsta de party-uri se întâmplă zilnic, dar mi se pare că momentul a fost puțin forțat. E mai mult un prilej pentru a se obține poze colorate care ajută la întărirea ideii de „Island of Freedom”.

Next up, Biffy Clyro!

Pe băieții ăștia scoțieni îi urmăresc de anul trecut de când au fost anunțați printre artiștii eșuatului festival Spellground. Nu a fost să fie atunci, dar acum i-am prins! Am fredonat cu bucurie piesele Re-arranged și Animal Styleși publicul a vibrat pe ritmurile de rock alternativ de la început până la sfârșit. Chiar lângă locul în care ne aflam noi, mulțimea a descins de câteva ori în niște pogo-uri tare haioase. Biffy, what a show!

Surpriza serii, The Vaccines

Numele trupei îmi era familiar, iar când am ascultat pe YouTube cea mai cunoscută piesă a lor, If You Wannaritmul m-a prins imediat. Prin urmare, de comun acord cu Dede, am hotărât să mergem la concertul lor de la Sziget. Surpriza pe care am avut-o acolo a fost cât se poate de plăcută! Așa, fără să vreau, am aflat că piese precum Wreckin’ BarTeenage Icon sau Dream Loverpe care le-am auzit în filme, seriale sau cu diverse alte ocazii, sunt opera trupei britanice de indie și garage rock care se afla în fața mea pe scenă.

Cu greu am reușit să ne urnim de la spectacolul lor înainte de final, pentru că a fost genial! Totuși, trebuia să ajungem la următorul concert. Să vedem despre cine e vorba! 😀

Ivan and the Parazol, dulce e revederea

Vă sună cunoscut numele trupei? S-ar putea să fi auzit de ei, pentru că acum aproximativ un an au concertat în sufrageria J’ai Bistrot, chiar la noi în târg. Garage rock-ul cântat de ei, cu influențe de rock’n’roll, e ceea ce m-a atras atunci să merg la concert. Am făcut show atunci, și deaceea am ținut mult să-i revăd. Momentul interpretării pieselor Together, fostul imn al Sziget, și Take my hand a fost punctul culminant al concertului lor. Once again, it was a pleasure seeing you guys!

După atât de multe concerte aproape consecutive, simțeam nevoie unui moment de relaxare. Uite-așa am dat-o pe Cluj style, adică ne-am găsit doi copaci mai zdraveni și ne-am agățat hamacul de ei. De acolo-ncolo…ni s-a rupt firul. :))

Ne auzim mâine cu impresii despre ziua 3, când plănuim să aducem puțină diversitate în conținutul articolului. Despre ce e vorba? Stay tuned!

Cover Photo Credits: Rockstar Photographers (@RockstarPhotographers)

Post a Comment