Târgu Mureş
19 Jul, Friday
32° C
TOP

Improvizaţie cu succes în Saga

Spectacolul de improvizaţie nu e un concept nou pentru mine. M-am familiarizat cu astfel de show-uri pe când se ţineau la sala mică a Teatrului Naţional. Ţin minte că m-am distrat copios, de aceea am mers aseară la Saga să îi văd pe Improspectori.

Nu ştiam absolut nimic despre ei, doar ce am citit pe outinmures.ro :D, că sunt o echipă formată din 4 actori (nici măcar vârsta nu o intuiam), aşa că nu aveam nici o idee preformată. Pe la ora 8 jumătate a început o forfotă pe terasă greu de ignorat. Se aranjau mese, se scoteau scaune din magazie,ce să mai: organizatorii se dădeau peste cap pentru a asigura toate condiţiile necesare unde desfăşurări propice. Au venit pe scenă şi improspectorii, 4 tinerei simpatici foc (Raisa, Alin, Eugen şi Andrei), dintre care doar Eugen vizibil emoţionat. Alin s-a descurcat excelent în calitate de moderator. În prima parte m-am distrat foarte bine la proba în care Andrei şi Eugen se aflau într-un autobuz imaginar şi trebuiau să îşi schimbe replicile ori de cate ori le cerea moderatorul. Chiar mi s-a părut epuizant pentru ei, dar le-a ieşit până la urmă. Toţi 3 (Eugen, Raisa, Andrei) şi-au intrat foarte bine în gama diversificată de roluri, dar Andrei mi s-a parut cel mai bun.

In partea a doua au schimbat rolurile Eugen şi Alin. Ca şi moderator, Eugen a avut mici scăpări. La prima probă, când cei 3 “concurenţi” narau povestea “Melcului bărbos”, Eugen a intervenit prea puţin, astfel că actorii au fost nevoiţi să se lungească, iar pentru mine ca spectator a intervenit plictisul. Noroc cu Alin, care mai scotea câte o dumă (“peretele supermarketului avea culoare difuză precum a unui tablou abstract al unui pictor francez) care mă mai trezea din visare.

Punctul culminant a fost momentul lui Alin şi Andrei “Astronautul rus”. Alin a fost un absolut geniu, vorbitor de rusă; m-a păcălit cu fiecare silabă că el stie foarte bine ce vorbeşte, iar Andrei îţi servea câte o traducere, că şi acum mai pic pe gânduri când îmi amintesc cât de bine s-a scos, atunci când a încurcat profesia de astronaut cu preot. Concluzie: Andrei şi Alin au dominat spectacolul, şi m-au făcut să îmi pară bine că am investit 5 lei în programul lor.

Show-ul a fost foarte bine promovat, pentru că terasa a fost plină, iar oamenii continuau să vină şi după ce s-a dat startul (“în 5 4 3 2 1 :)” ). Ochiul meu nepriceputeanu zice că vreo 70 de persoane s-au bucurat aseară şi au râs împreună. Asta şi pentru că vizibilitatea şi sonorizarea au fost de calitate, lucru care am înţeles că a scârţâit în trecut. Bravo lor. Mie mi-a plăcut, aşa că îi (re)aplaud şi îi felicit.

Dacă îşi mai anunţă prestaţii, eu vi le recomand. Vă veţi rupe total de cotidian, măcar pentru câteva zeci de minute.

PS: Îmi pare rău că nu am făcut mai multe poze. Va trebui să mă credeţi pe cuvânt :P.

Post a Comment