17 Jun, Monday
0° C
TOP

Interviu Zdob şi Zdub

La Peninsula eu am avut un exces de zel nemaipomenit, eram atât de încântată că particip nu doar ca “simplu peninsular”, ci merg cu presa, încât am luat parte la aproape toate interviurile şi conferinţele de presă ce au avut loc. Am stat şi-am analizat caracterele artiştilor şi deschiderea lor către presă și fani și dintre cei ce i-am văzut, cei mai de treabă din rândul conaţionalilor au fost clar Zdob și Zdub și Byron.

Concertele Zdob şi Zdub de pe unde le-am văzut au fost mereu pline de energie, băieţii fac cu uşurinţă show. Nu-mi dau seama dacă ei se încarcă de la energia publicului sau publicul se încarcă de la energia lor, ideea e că o oră jumătate, cât durează în general concertul, publicul ţopăie, trupa ţopăie, peste tot numa’ voie bună-i. A fost mai puţină lume decât de obicei, dar suficientă cât să se facă hore şi pogo-uri cât cuprinde.

Imediat după concert, băieţii erau aşteptaţi la conferinţa de presă, la care au participat până la urmă doar Roman şi Valeriu (Valerică). Pentru Peninsula este deja o tradiţie să îi aibă în line-up pe cei de la Zdob şi Zdub, întrebaţi fiind cum se simt la festival au spus că “aici e o atmosferă extraordinară, ne place foarte mult să concertăm aici. Ne simţim ca de obicei – super”. Au făcut o mică paralelă cu un festival din Moscova la care au cântat şi au fost lăsaţi să stea pe scenă doar 25 de minute, neavând timp suficient pentru un concert propriu-zis, iar publicul, a lăsat de dorit – “n-a fost spirit” spun artiştii, spre deosebire de Peninsula, unde “de fiecare dată am simţit spiritul festivalului”.

Roman îşi găsea destul de greu cuvintele în română, astfel încât din când în când Valeriu trebuia să-l ajute, dar am reuşit să-i înţelegem, şi ajuta mult faptul că cei doi erau zâmbăreţi şi deschişi. Am mai aflat că trupa Zdob şi Zdub pornesc prin Europa într-un turneu de promovare al noului lor album – Basta Mafia, produs şi înregistrat în Germania.

Întrebaţi ce artişti îi inspiră în muzica lor, Valeriu a povestit de Sting, dar au căzut de acord că întreaga trupă este foarte impresionată de Red Hot Chilli Peppers (nu Papers, cum zice inapta aia de la ProTV!) şi că speră la o viitoare colaborare cu trupa. Ei s-au definit ca fiind “o trupă experimentală” ce au mers de la început pe principiul “multe vezi, multe auzi dar până la urmă trebuie să îţi faci o personalitate a ta”.

Mai mult de atât nu am putut afla, pentru că am fost luată “cu forţa” din mijlocul conferinţei şi catapultată în backstage la Kiss Terrace, pentru a lua interviu privat la Byron.

Comments (4)

  • Mike

    :)) ai fost “cu presa” :)))

    reply
  • Ok si interviul unde e? Ala privat cu Byron, ca la Zdubi am inteles ca a fost conferinta….

    reply

Post a Comment