Târgu Mureş
20 May, Monday
18° C
TOP

MediFun 2012

Te-ai săturat de sesiunea cu nopți nedormite și îngropate în cursuri? Avem o veste bună și una proastă. Cea proastă: nu, n-o să mergem la examene în locul tău. Cea bună: vine Medifun.

 

Ce-i aia?

 

E cel mai mare festival studențesc din Tîrgu-Mureș, derulat după un concept unic în România. Timp de patru zile joci după regulile noastre, într-o echipă de minim 25 de studenți. Echipa va avea un steag, un imn și o scenetă de prezentare. Relax, îți dăm și câteva instrucțiuni. Anul acesta ne-am propus să strângem 20 de echipe, adică aproximativ 600 de studenți din Tîrgu-Mureș, dar nu numai. Echipele vor concura în probe sportive, culturale, sociale și probe surpriză. De obicei cele surpriză dau tot farmecul, mai ales că pot fi organizate în orice moment al zilei sau nopții, iar conținutul lor va fi știut de prea puțini organizatori ca să poți afla ceva dinainte. Că doar de-aia le-am zis probe surpriză. Normal că între probe ai voie să te distrezi cât poți tu din cel puțin e motive: nu mai ești în sesiune, punctăm distracția și-n plus te și ajutăm, că doar studenți suntem și noi.

 

Când?

 

La final de iunie, mai exact între 28 iunie – 1 iulie.

 

Unde?

 

În Tîrgu-Mureș, în locuri în care nu credeai că o să ajungi noaptea pe la 3. Sau poate 4?! Nu știm, dar aflăm împreună. Startul se dă joi seara, între căminele studențești. Acolo primești și instrucțiunile de  urmat.

 

Cum?

 

Nu-ți bate prea tare capul cu programul că oricum doar o parte e public, restul îl vei afla pe parcurs. În linii mari e cam așa:

Joi: seara e programată întâlnirea echipelor între căminele studențești, unde te introducem în atmosfera evenimentului. Tot atunci șefii echipelor se întâlnesc cu organizatorii la „ședința tehnică”, unde primesc regulamentul competiției. De aici înainte puteți să vă așteptați oricând la primele probe surpriză. Tot joi veți afla locul de campare, în care veți sta la cort alături de noi timp de 4 zile.

Vineri: echipele se întâlnesc în Complexul de Agrement Mureșul (Weekend pentru târgumureșeni), unde vor fi probele sportive. Evident, pot apărea oricând și probe surpriză. Vineri noaptea vine și celebra probă cu „lista neagră” la care dăm un timp fix în care fiecare echipă să ne aducă niște obiecte cum ar fi o pereche de pantofi de step, o oală de sarmale, o rochie din cutii de bere, cel mai vechi ziar, cel mai nou permis de biblioteca, cei mai mari chiloți și orice altceva ne va trece prin mințile noastre, după criteriul „hard to find”. Aici testăm și cât de  bine e organizată fiecare echipă.

Sâmbătă: avem programate „probele de iarbă”, la care echipele se întâlnesc pe malul Mureșului și concurează la ștafete cu participanții legați la picior, curse în sac, concurs de mâncat etc. Seara se încheie, ca de obicei cu party.

Duminică: e programată parada echipelor, unde acestea se prezintă cu specificul fiecăreia (steagurile, tricourile și orice alte elemente au pregătite), parcugând „în pas de defilare” un traseu, de la Universitatea de Medicina si Farmacie, prin centrul orașului, până la Teatrul de Vară. Acolo are loc Gala Festivă, prezentarea scenetelor pregătite de echipe, ultimele probe ale concursului și festivitatea de premiere.  Că doar e competiție, deci e obligatoriu să avem și niște câștigători.

 

De ce?

 

Noi zicem că-i cea mai faină modalitate de socializare și interacțiune între studenți, prin care ai ocazia să cunoști poate mai mulți studenți decât ai cunoscut într-un an întreg de facultate. Urmezi probe în cel mai fair-play mod cu putință, iar între timp îți promitem că o să te distrezi altfel decât te-ai mai distrat până acum (asta dacă nu cumva ai fost și în anii trecuți).

 

P.S. Dacă anul trecut am avut ca temă „Armata Medifun”, anul acesta va fi „Triburile Medifun”. Așa că ne vom juca de-a triburile și șefii de trib (voi) și zeii (noi, organizatorii).

Post a Comment