Târgu Mureş
12 Apr, Friday
13° C
TOP

Multe vieti depind de noi!

Acuma nu prea mă cunoaşteţi voi pe mine aşa la modul personal dar pe lângă toată treaba asta cu internetul eu am avut şi am o mare iubire: Medicina de Urgenţă, SMURD-ul.

Zilele astea a început o campanie superbă pentru a rezolva o problemă enormă cu care se confruntă sistemul de urgenţe din România:

  • 3 din 4 apeluri la 112 nu sunt urgenţe

Vă pot spune sigur că aceasta e media pe ţară. La Târgu Mureş unde avem singurul dispecerat integrat şi cel mai modern dispecerat din România aproximativ 80% din apeluri sunt false. adică 4 din 5. Vă puteţi imagina că din 2000 şi ceva de apeluri zilnic oamenii aceştia au 1600 de de discuţii inutile? pe zi!

De ce se întâmpla asta? pentru că unora li se pare amuzant …. unii vor să pară deştepţi iar unii sunt pur şi simplu idioţi şi inconştienţi de cât rău fac prin astfel de apeluri.

La un aşa număr de apeluri şi să vrea poliţia nu poate invetiga şi amenda în 24 de ore 1600 de persoane. Singura soluţie e ca oamenii să conştientizeze ca ceea ce fac poate duce la pierderi de vieţi omeneşti.

Şi sunt convins că mulţi dintre voi au auzit sau cunosc povestiri despre oameni care au murit pentru că ambulanţa nu a ajuns la timp. Păi imaginaţi-vă că de cele mai multe ori din cauza unor oameni ca cei descrişi mai sus s-a întâmplat asta.

Dacă sunteţi de acord cu mesajul care îl transmite această campanie ajutaţi-ne şi voi să-l dăm mai departe. Daţi share pe Facebook la video, la acest post, la site-ul oficial al campaniei www.salvez.ro

Post a Comment