Târgu Mureş
22 May, Wednesday
17° C
TOP

O idee este bună doar când e implementată…

…Bine!

O idee este bună doar când e implementată cum trebuie. Aceasta este prima lecţie a antreprenoriatului. Şi se aplică oriunde cineva are o idee.

Eh cam aşa şi cu TEDx-urile astea…. Degeaba e TED un brand dacă a ta conferinţă arată ca o serată culturală  de la Asociaţia Pensionarilor cu pensii sub 500 de lei.  TED vine de la Technology, Entertainment, Design.

De ce vă zic asta? pentru că ieri am fost la TEDxYouth Reghin….  şi când m-a lovit sărăcăciunea Reghinului, A Sălii Casei de Cultură a Studenţilor a celor care făceau partea de Entertainment …. m-a luat groaza. Nu m-am putut bucura de discursurile speakerilor, deşi au fost unele excepţionale, că mi-au îngheţat toate acolo. Nu vreau să le stric dispoziţia celor care s-au ocupat de organizare dar a fost oribil organizat. Dacât să faci aşa un TED mai bine nu-l face… Nu mă mir că oamenii nu sunt încântaţi să participe sau să dea bani astfel de evenimente. Pe bune , ştiu că nu contează ambalajul ci conţinutul, dar în lumea reală  nu o să poţi da niciodată nici măcar de gratis o prajitură în forma de căcat. va fi foarte  greu să convingi pe cineva că în ciuda formei e foarte bun la gust… pentru că oamenii ca să fie siguri trebuie să guste….

Eu sunt adeptul lucrurilor făcute bine… Şi în general nu mă înham la proiecte care ştiu că nu le pot face aşa cum trebuie. Asta nu înţelege lumea că şi dacă ai vrea să faci ceva pe viitor ca lumea te compromiţi implicându-te în aşa ceva. E chiar aşa de greu să găseşti o sală de conferinţe ca lumea? iar să vorbeşti despre cultură , despre idealuri, despre Tehnologie la reghin e ca şi cum ai vrea să predai programare web la Band. De ce nu faceţi evenimentul în Tg Mureş? dacă tot aveţi licenţă…  de ce nu cereţi ajutor de la oameni cu experienţă?

Iar cel mai rău îmi pare de oamenii care au vorbit. Cel puţin tipul care era psiholog dl.  Pera Novacovici a fost magistral. Abia aştept să apară înregistrarea ca să-l mai pot asculta o dată.

la ce folos să faci un spectacol dacă nimeni nu îl vede vreodată?

Am o presimţire că nu mi-am făcut mulţi prieteni cu această postare… dar cineva trebuia să o spună.

 

Comments (6)

 • smaranda p

  Nu mai aveai nevoie de postarea asta ca sa-ti faci prieteni:))Desi nu am participat le eveniment,am convingerea ca nu ai exagerat cu nimic si sunt complet de acord cu felul tau de a vedea lucrurile.Imi pare rau pentru concitadinii mei,sunt sigura ca cei implicati au avut cele mai bune intentii…dar:(

  reply
 • smaranda p

  Apreciez in mod deosebit perseverenta si….optimismul:)))Tu,chiar trebuie sa te duci la toate,pentru ca ne ai pe noi,cei care te urmarim cu fidelitate.Asa ca….keep going:))))

  reply
 • Emrares

  Buna faza cu programarea web la band. Astept momentul cand se va face la mures si vor veni persoane care sa vb despre tehnologie

  reply
 • Sandu

  Deci tocmai ziceai ca speakerii au fost beton si ca ei ti-au placut. Atunci care e problema? Doar nu te astepti ca intr-un oras mic sa fie o sala de conferinte ca-n SUA. Important e sa se scoata in fata oamenii buni, ceea ce inteleg ca s-a facut. Sau tu te asteptai ca pt eveniment sa se construiasca si o super-mega-mare sala de conferinte? Ce-are una cu alta? Organizatorii se ocupa de speakeri. Deci munca lor a fost buna dupa cum tu zici. Nicaieri in lume organizatorii nu construiesc sali 🙂 Daca tu crezi ca ei ar fi gasit o sala mai buna, da-le informatia unde e si vezi daca o vor folosi.

  reply

Post a Comment