Târgu Mureş
30 May, Thursday
13° C
TOP

Oamenii de valoare se cunosc dupa caracter

Ca tot e săptămâna cu 11even.ro şi la noi la Tg Mureş , m-am gândit să vă povestesc de oameni extraordinari, pe care-i respect.

Nu ştiu dacă ştiţi dar marţi la Cluj Napoca 6 oameni au ocupat fostul hotel Continental şi au afişat şi transmis mesaje pentru Protejarea Roşiei Montana. După vreo 7 ore au fost luaţi pe sus de poliţie duşi la secţie ţinuţi o vreme şi au fost eliberaţi fără probleme , nici măcar o amendă căci din punct de vedere legal nu făcuseră nimic nelalocul lor. azi au primit amenzi dar vorba aia … şi alea pot fi contestate, căci baza reală nu prea există.

Culmea după toată această situaţie e că toată presa din România a tăcut mâlc! Nici o vorbuliţă, nici un breaking news, nici un nimic.  Urât din partea lor, să le batem obrazul, să le urăm declin plăcut şi să nu se mai mire de ce nu mai consumă lumea presă. Pentru că e slabă şi pe interes ….

Azi , adică marţi , câţiva tineri, aceeaşi care iau în general atitudine în acest oraş au particpat la o adunare spontană în faţa sediului TVR din Tg Mureş ca să se opună acestui embargou media.  Printre ei am fost şi eu…  deşi mulţi dintre voi au impresia că sunt pro exploatare, alţii că sunt un nesuferit de ong-ist că ma opun exploatării , foarte puţini mă văd ca un moderat. eu cred că e nevoie de economie, cred că trebuie să se exploateze, dar în acelaşi timp e nevoie de societate civilă puternică ce să monitorizeze şi să controleze compania privată. Mai pe larg aici

Oricum a fost foarte interesantă reacţia unui domn jandarm , care ne-a zis să plecăm. ăe motiv că n-avem voie să stăm. Problema e că eram pe domeniu public, nu făceam gălagie, nu deranjam pe nimeni… iar el aşa sfătos , pai să plecaţi că eu nu înţeleg care-i treaba cu alea ce vi le-aţi lipit pe gură. HAHAHA şi e vina mea că nu pricepe… asta e soră cu cei ce citeau joi în centru şi i-au luat comunitarii la întrebări de ce instigă la cultură. Bine oricum ne-au legitimat , ne-au luat datele şi cu asta au rămas căci noi ca oameni avem drepturi garantate prin constituţie…

Per total e prima mişcare reală de revoluţie sociale şi de atitudine socială promovată şi propagată online. e oarecum o mişcare a oamenilor care s-au săturat de dictatura oamenilor “deştepţi” din România. Şi sincer când am văzut că s-a extins naţional… vă spun  că mai aveam un pic şi îmi venea sa plâng de emoţie 🙂 (sunt un bărbat puternic şi nu plâng dintr-atât dar trebuie să dramatizez contextul) . Bine că e şi frustrarea aia … că în egipt au dat jos un dictator cu twitter-ul, în SUA au ocupat Wall Street-ul, în anglia au făcut revoluţie în toate oraşele mari , iar la noi… abia am reuşit să mişcăm 20 de oameni în fiecare din cele 5-6 oraşe. Dar cel puţin mai exista câte 20 de speranţe…

Poze din Mureş găsiţi pe Facebook la noi . în rest pe twitter.

Comments (5)

 • in anglia s-au adunat la furat peste tot, revolutie au facut in filmul v for vendetta :))

  reply
 • Feri

  Apreciez ca sunteti putini care aveti curajul sa promovati PUBLIC si fara perdea ce se intampla. Bravo

  reply
 • “căci din punct de vedere legal nu făcuseră nimic nelalocul lor.” Serios? “Trespassing” va spune ceva? Mazgalirea peretilor? Era cumva cabana de la munte a parintilor ca sa-si permita asta? Nu.
  Hipsterii insa au voie. Ca na, daca nu, atunci e “stat politienesc”.
  Revolutie in Anglia? Da, distrugerea bunurilor, spargeri, excremente pe masinile de politie, o putoare greu de suportat printre protestatari and so on.
  Ocupati bancile facultatilor mai bine. E mai de viitor.

  reply

Post a Comment