Târgu Mureş
10 Dec, Sunday
-1° C
TOP

Out in gym #2 – Step Aerobic

Întrebam aici pe la ce săli de fitness umblă fetele şi ce programe, sporturi încearcă. Pentru că mi-am schimbat sala şi sunt mulţumită de ea şi de antrenorii ei, mă gândesc să vă scriu despre una, alta, din ce mai încerc.

Astăzi despre…

Step Aerobic la 18GYM

Recunosc că am început să merg la 18Gym pentru că era aproape de casă, astfel încât timpul în care ajungeam până la sală şi înapoi era cţt se putea de scurt. Am continuat, însă, să merg pentru că mi-au plăcut atmosfera şi programele.

După cum spuneam, au apărut atât de multe sporturi pentru femei, încât nici nu mai ştii ce să încerci, care e mai eficient, care e mai dificil, care CE e.

Step Aerobic-ul este un Aerobic “upgradat”, mai distractiv, mai eficient (zic eu, pe propria-mi piele) şi pentru a-l putea practica, e nevoie, bineînţeles, de o platformă de step cam de înălţimea unei trepte. Exerciţiile constau în diferite coregrafii, de obicei una mai simplă şi una mai complexă, care încep cu câtiva paşi simpli, urmând să fie adăgate diferite exerciţii şi chiar şi paşi de dans. Toate acestea, în poziţie verticală, evident. 😀 După vreo 40 de minute, urmează câteva exerciţii tipice cu greutăţi, pentru picioare, abdomen şi braţe.

Antrenamentele sunt pline de energie şi niciodată la fel, iar antrenoarea, Ronea Alexy, încearcă să treacă personal pe la fiecare şi să reia paşii pentru fiecare începător în parte, astfel încât acesta să prindă mişcările mai dificile. Acest lucru este foarte util deoarece coregrafia e cam bulversantă în primele câteva dăţi. Pe lângă asta, încearcă să ne motiveze oră de oră când “ne dăm bătute”, ne “ceartă” şi ne repune pe picioare astfel încât toată lumea să ducă până la capăt antrenamentul.

Partea bună a sălii e că are tot echipamentul acolo şi nu trebuie să cari după tine jumătate de casă… Saltele, steppere, gantere – ai nevoie doar de nişte adidaşi de schimb şi poţi să te pui pe treabă.

La această sală, se fac de luni până vineri: Pilates, Aerobic, Step Aerobic, Tae Bo, Insanity şi Yoga. Vă las orarul mai jos.

Eu, personal, sunt foarte mulţumită de sală, programe şi antrenori. 🙂

orar-mic

O şedinţă costă 8 lei.

Mai multe informaţii pe site-ul lor.

Comments (2)

 • Ioana

  Buna,

  Am fost si eu clienta la 18Gym timp de vewo 4 5 luni, dar am ramas dezamagita. De ce? Enumar doar cateva motive:

  1. In timpul sedintelor de aerobic si insanity, jos… la receptie se fuma. Tot fumul se ridica la etaj unde se tineau sedintele. Ce poate fi mai enervant decat ca atunci cand faci efort sa inspiri fum de tigara. Cine fuma?? Chiar Alexy antrenoarea si fetele de receptie…care ar trebui sa aibe putin respect pentru clienti. Desi li s-a atras atentia sa nu mai fumeze cand sunt antrenamente a 2a zi a luat-o de la capat cu fumatul.

  2. Curatenia in sala de aerobic. Par… praf peste tot. Daca s-ar gandi cineva sa dea cu matura inainte de antranamente… dar n-ar cine…

  Bafta la antrenamente!

  reply

Post a Comment