Târgu Mureş
16 Sep, Thursday
21° C
TOP

Cupa Coca Cola, drumul spre finală

Cupa Coca Cola (aici link facebook) despre care noi am mai scris aici şi aici, a depăşit recent faza regională, urmând ca în weekendul 24-26 mai să se decidă la Bucureşti care este liceul care va deţine titlul de campion naţional la fobal în sală, atât la fete cât şi la băieţi.

Noi echipa Outinmures am participat la faza regională ţinută la Tîrgu Mureş unde s-au luptat pentru finală 6 echipe de băieţi de 3 de fete. Judeţul nostru în această etapă a fost reprezentat de Colegiul Economic Transilvania, atât la băieţi (foto) cât şi la fete. Primul meci al băieţilor a fost câştigat de noi cu o diferenţă de două puncte  dar din păcate, deşi startul a fost bun, nu s-au calificat în finala de la Bucureşti nici fetele nici băieţii. Câştigătorii etapei regionale de la Tîrgu Mureş sunt echipa de fete din Harghita şi echipa de băieţi din Sibiu.

Însă nu e motiv de mare supărare că ai noştri nu merg mai departe; mai important este ce au învăţat din întreaga experienţă. Sper că acest concurs i-a adus mai aproape unii de alţii şi le-a deschis apetitul pentru competiţie. La vârsta aceasta de liceean eu recomand oricui să se implice în cât mai multe activităţi extraşcolare. Activităţile de echipă îţi dau un sens în liceu şi pe lângă relaţii de amiciţie poţi să înveţi şi despre tine ce anume ţi se potriveşte şi ce nu. Aşa că dacă tot am şansa asta, vă sugerez să vă interesaţi acum de orice grup care se formează în cadrul liceului şi alăturaţi-vă. Aderarea la un grup o să vă răspundă la multe întrebări.

Aşadar, eu chiar aplaud iniţiativa Coca Cola de a organiza un astfel de concurs. A adus împreună foarte mulţi tineri. 458 de echipe din întreaga ţară nu mi se pare a fi o cifră neglijabilă dar totodată înţeleg popularitatea concursului având în vedere că premiul cel mare atât pentru echipa de băieţi cât şi pentru cea de fete este un cantonament alături de echipa naţională la Mogoşoaia. Sentiment mai mare de importanţă după ce ai câştigat un astfel de premiu nu are cum să fie. Miza e mare şi aşa se explică şi competitivitatea. Pe lângă asta mai sunt priemii pentru antrenori şi elevi sub formă de tablete şi telefoane de ultimă generaţie.

Dacă sunteţi elevi ai vreunui liceu şi nu v-aţi înscris în Cupa Coca Cola, aşa cum au făcut-o cei de la Economic, vă recomand să fiţi pe fază şi la următoarea ediţie să vă organizaţi în echipă şi să concuraţi şi voi. Cum spuneam, pe lângă premiile propriu zise vă dezvoltaţi şi alte abilităţi atât de utile în anii ce vor veni.

Noi am făcut şi poze pe care le găsiţi aici.

Post a Comment