Târgu Mureş
22 May, Wednesday
18° C
TOP

Pictura transilvăneană interbelică

Între 25 octombrie 2019 și aprilie 2020, Muzeul Județean Mureș, secția de Artă, organizează o amplă expoziție care pune în lumină pictura transilvăneană în perioada interbelică (1919–1944). Expoziția Pictura transilvăneană interbelică dorește să ilustreze rolul școlii băimărene asupra creatorilor și tendințelor transilvănene de pictură, dar și asupra grupărilor de artiști din alte zone.

Ineditul acestei expoziții, care cuprinde în jur de 150 lucrări, constă în punerea împreună a celor trei culturi transilvănene, respectiv culturile română, maghiară și săsească, evidențiind particularitățile fiecărei cât și punctele comune, felul în care influențele au transgresat bariera artistică.

Alături de lucrările din patrimoniul Muzeului Județean Mureș, se alătură proiectului opere reprezentative din colecțiile Muzeului de Artă Baia Mare, Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Muzeului de Artă Brașov și Galeriilor Artmark.

Vor face parte din expoziție pictori de renume precum: Ziffer Sándor, Nagy Oszkár, Szolnay Sándor, Traian Bilțiu Dâncuș, Aurel Ciupe, Popp Aurel, Hans Mattis-Teusch, Josef Walter Strobach, Hans Eder și mulți alți pictori de renume.

Vernisajul expoziției Pictura transilvăneană interbelică, va avea loc pe 25 octombrie 2019, de la ora 18:00.

 

Curatori:

Oniga Erika, istoric de artă, Muzeul Județean Mureș

Boros Judit, Galeria Națională Maghiară din Budapesta

Dr. Tiberiu Alexa, critic și istoric de artă, Centrul Artistic Baia Mare

Ioan Șulea, șeful secției de Artă a Muzeului Județean Mureș

Un proiect amplu, o bogăție culturală care te așteaptă în vizită la Muzeul Județean Mureș, timp de aproape 7 luni.

Pictura transilvăneană interbelică! Hai să vezi expoziția! 🙂

Post a Comment