Târgu Mureş
16 Jul, Tuesday
35° C
TOP
donbass

Proiecție specială Donbass pentru sprijinul ucrainenilor

Muzeul Județean Mureș vă invită vineri, 18 martie 2022, de la ora 18:00, în Palatul Culturii (Sala Mică) la proiecția specială a filmului Donbass, în regia lui Sergei Loznitsa.

Intrarea la film se face pe baza biletului de vizitare, care va putea fi achizionat la intrarea în sală și care va avea prețul de 16 lei. Toate încasările vor fi donate către Crucea Roșie România, în contul destinat refugiaților de război.

18:00 DONBASS, 2018

Regie: Sergei Loznitsa

UKR // dramă // 121′

N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

Versiune originală cu subtitrare în limba română. 

Distribuit în România de Digital Cube Production Studio. Proiecție de film realizată cu sprijinul Independența Film și cu sprijinul tehnic al Teatrului Național Târgu-Mureș.

Tarif proiecție specială: 16 lei (preț bilet întreg de vizitare a Palatului Culturii). Nu se aplică reducerea la prețul biletelor de vizitare în cazul tarifelor de proiecție specială.

Accesul la eveniment se face pe bază de bilet și pe bază de rezervare prealabilă la pr@muzeulmures.ro sau 0749912992, în limita locurilor disponibile – 60 de scaune.

În Donbass, o regiune din estul Ucrainei, are loc un război hibrid ce implică un conflict armat deschis, însoțit de crime și jafuri pe scară largă, comise de bande separatiste. Războiul este numit pace, propaganda este rostită ca adevăr și ura este declarată a fi iubire. O călătorie prin Donbass se desfășoară ca un lanț de aventuri curioase, în care grotescul și drama sunt la fel de interconectate ca viața și moartea. Aceasta nu este povestea unei regiuni, a unei țări sau a unui sistem politic. Este povestea unei lumi pierdute în identități post-adevăr, false. Povestea fiecăruia dintre noi.

Post a Comment