18 Jun, Tuesday
0° C
TOP

Reguli de comportament in societate

Cum filtram informatiile şi citim ştiri

De multe ori m-a acuzat lumea ca vezi doamne stiu prea multe despre prea multe lucruri. Da, asa e. Dar nu e din vina mea, ci din cauza celor care nu sunt în stare să-şi filtreze informaţiile şi să ia ştirile relevante.

Informaţiile în ziua de azi depăşesc cu mult capacitatea oricărui om de a le urmări. Dacă nu ştii să aplici nişte filtre, ajungi să urmăreşti 24h din 24 şi tot să nu ai habar pe ce lume trăieşti sau care-i adevărul. Aşa ca, să vă dau un exemplu despre cum îmi petrec eu dimineţile şi cum reuşesc să fiu la zi cu tot ce se întâmplă şi să-mi mai rămână timp să trăiesc liniştit.

Eu citesc presă din prin clasa a5a – aia înseamnă vreo 14 ani de citit ziare. Şi am învăţat să citesc la 4 ani… ca să ştim cum stăm.

În primul rând, am publicaţii pe care le urmăresc: Hotnews, Adevărul şi Evenimentul zilei. EVZ are cele mai bune reportaje de departe şi tot ce e în afara politicii e mult peste ce poate face orice ziar momentan în România. Citesc aproximativ 5-6 bloguri regulat pentru stiri: Zoso, Arhi, Manafu, Chinezu şi Hoinaru.

În rest citesc tot ce se publică online în Mureş. Dar să nu vă imaginaţi cititul că stau să citesc fiecare articol… trec doar prin toate titlurile. Cu timpul, mi-am format experienţă in a ştii dacă merită să citesc un articol sau nu.

Alte surse de informaţii sunt facebook şi youtube. Dar si acestea trebuie construite cu atenţie. La mine pe wall nu vedeţi invitaţii la jocuri şi nici tâmpiţi. Urmăresc foarte mulţi oameni relevanţi, iar celor pe care nu-i cunosc nu le dau friend request ci follow. Pe youtube la fel… nu dau subscribe oricui şi oricând ci fac un mic research sa vad dacă mă interesează sau nu subiectul… dacă nu urmăresc deja pe cineva care mi-ar putea da informaţiile gata selectate şamd.

la twitter am renunţat de peste 1 an pentru că e de rahat

În plus fac asta zi de zi… 7 zile din 7 de câţiva ani de zile. Dacă mai puneţi la socoteală că citesc şi cărţi de specialitate pe lângă, merg la multe conferinţe si ma uit la foarte multe documentare… parcă încep să se lege lucrurile. Aaaa da şi am două mari pasiuni culturale ca să le zic aşa. Religia şi Politica… adică atunci când vreau să ma relaxez consum ceva informaţii legate de politică sau religie.

Voi cum staţi? câte ore citiţi sau vă culturalizaţi pe zi?

Comments (4)

 • zoli

  “In primul rand” poate ca stii sa citesti de la 4 ani, dar de scris inca nu:)
  “In rest” se vede ca (virgula) culturizezi cu subcultura lui zoso&arhi 🙂

  atasat dovada:
  http://tinypic.com/view.php?pic=350tfe8&s=6

  Numai bine!

  PS: (cacofonia in spiritul articolului)

  reply
 • Dani

  De obicei “le stii tu pe toate” e folosit de cei care raman fara replica .
  Adica in loc sa ii intereseze adevarul sau de unde stii, ei automat presupun ca n-ai cum sa stii, cum a zis taranul cand a vazut girafa “asa ceva nu exista”.

  reply

Post a Comment