Târgu Mureş
26 Feb, Monday
4° C
TOP

Review Meniul Zilei Hanu Rus

Am deviat puțin din aria centrului orașului și am ajuns la Hanu Rus pentru a mânca meniul zilei.

Localul este unul cu specific rustic, este măricel, are și terasă iar în interior se simte mirosul de lemn și lână, nu cel de mâncare.

Ne-am ales și noi o masă, nu cu greu pentru că mai era o singură masă ocupată, iar în scurt timp, 2-3 minute, o domnișoară ospătar a venit să ne ia comanda. După ce ne-a prezentat tot meniul, fără a-i cere noi asta, ne-am combinat noi, după bunul plac, meniul.

La meniul zilei Hanul Rus am avut:

  • Ciorbă de fasole cu afumătură
  • Supă cremă de ceapă
  • Escalop zingara cu piure de cartofi
  • Pipote cu pilaf de orez
  • Salată de varză proaspătă
  • Prăjitură cu brânză de vaci

Am fost întrebați dacă vrem apă plată sau minerală, dacă vrem cafea și dacă da, cum să fie (lungă/scurtă). Am primit pâine din partea casei, o carafă de apă plată și o cafea lungă, toate incluse în meniu.

Ciorba și supa cremă de ceapă au ajuns pe masa noastră în aproximativ 5-6 minute. Ciorba nu a fost suficient de caldă. A fost însă consistentă, potrivit de condimentată și nu grasă. La gust…am mâncat și mai bună, asta-i clar!

Supa am primit-o foarte fierbinte. A trebuit să mai aștept puțin până când am putut să încep să mănânc. Potrivit de condimentată, bine preparată și gustoasă. Nu mă așteptam să îmi placă chiar așa mult. Aici au un plus!

Cantitativ, felul întâi a fost suficient.

IMG_6015_meniul-zilei-Hanul-Rus

IMG_6018_meniul-zilei-Hanul-Rus

Debarasarea a fost rapidă, asta și pentru că eram doar noi și încă două persoane în local.

Felul doi a fost adus în două minute. Mâncarea a fost potrivit de caldă, escalopul a fost sărat iar sosul de la pipote mult prea gras, prea uleios și grețos din această cauză. Pilaful de orez a fost bine făcut, așa cum trebuie fiert un orez! Salata de varză, din meniul afișat, nu a fost de varză ci a fost o salată de castraveți murați. Tot răul spre bine că la așa sos grețos, acei castraveți murați au fost tocmai bine veniți.

IMG_6023_meniul-zilei-Hanul-Rus

IMG_6026_meniul-zilei-Hanul-Rus

Porțiile, și la acest fel, au fost suficient de mari.

După o imediată debarasare, a urmat și desertul. Câte o, prea mică, bucată de prăjitură cu brânză de vaci. Ar fi trebuit să o vedeți cât de mică era bucățica :)) Data viitoare o să le spun să nu le fie frică că ne va ajunge desertul și pe cealaltă măsea!

A fost bunicică și această bucățică de prăjitură, bine că a fost.

IMG_6034_meniul-zilei-Hanul-Rus

Am mâncat cât de cât bine cantitativ dar calitativ nu, mâncarea este mediocră am putea spune.

Ceea ce face ca meniul să își merite banii este faptul că are apă, pâine, cafea și desertul dar, pentru cineva care are în drum Hanu Rus, este o variantă.

Localul era curat, nu miroasea a mâncare, muzica avea un volum potrivit, iar ospatărița a fost foarte promptă și drăguță. Ne-au lipsit de pe masă șervețelele dar…ne-am descurcat cu cele de la tacâmuri.

Raportul calitate/preț este unul bunicel, preț/meniu este de 14 lei, meniul zilei având pâine, cafea, apă și desert incluse.

Vă sugerăm să mâncați meniul zilei la Hanu Rus, dacă vă este în drum, și poate ne spuneți cum vi s-a părut mâncarea.

Pentru a afla meniu zilei de mâine sau din altă zi, accesați link-ul meniuzilei.info

Poftă bună vă dorim!

Post a Comment