Târgu Mureş
30 May, Thursday
17° C
TOP

Șansă la viață – spectacol caritabil

Recunoaștem, evenimentul pe care-l promovăm prin acest articol nu este, vorba englezului, our cup of tea. Mai pe românește, nu este genul de manifestare culturală despre care noi am scrie. Totuși, trecem peste aceste „ifose” când este vorba de o manifestare cu scop caritabil, care nu urmărește altceva decât să mobilizeze comunitatea pentru a-i veni în ajutor unui membru al ei care se află într-o situație mai puțin fericită.

La apelul grupului de inițiativă „Împreună pentru Florin Răcoare”, vă propunem să vă-ncepeți weekend-ul prin participarea la spectacolul caritabil „Șansă la viață”, care va avea loc vinerea aceasta (28.07.2017) la Ansamblul Mureșul din cartierul Dâmbul Pietros.

Cine este Florin Răcoare?

Florin Răcoare, diagnosticat cu leucemie în urmă cu aproape trei luni, este un tânăr din Zalău stabilit ulterior la Cluj, care ar fi urmat să se căsătorească pe data de 15 iulie 2017 cu tîrgumureșeanca absolventă de Papiu și stabilită și ea la Cluj, Adina Călin, cei doi fiind împreună de patru ani.

De la moartea surorii sale de acum trei ani, Florin a fost într-o încercare constantă de a fi punctul de sprijin al părinților lui, făcând drumuri săptămânale la Zalău, iar Adina fiindu-i alături în tot acest timp. În primăvara anului trecut, Florin o cere în căsătorie pe Adina, moment în care e stabilită și data nunții.

Oboseala resimțită de el în ultimul timp părea să fie din cauza muncii, dedicării și a planificării nunții, însă recent s-a dovedit că aceasta era cauzată de această formă nefastă de cancer. Ședințele de chimioterapie și operația de transplant de măduvă, care ar fi necesare ca el să se însănătoșească, ar costa undeva la 120.000 euro, o sumă mult peste posibilitățile familiei.

Spectacolul caritabil

Acesta a luat naștere datorită prietenilor lui Florin și ai Adinei, dar și datorită Monicăi Pirlea, interpretă de muzică populară, cea care ar fi trebuit să cânte la nunta tinerilor. Iulia Veress, parte a grupului de inițiativă, ne-a mai dat câtva detalii despre eveniment:

Intrarea este gratuită, fiecare este așteptat să contribuie cu cât are posibilitatea. Vom avea si un photobooth, pozele printate vor fi contr acost, iar bănuții vor merge tot în urna de donații.

Noi, cei din redacția outinmures.ro, sperăm ca evenimentul de succes, iar sumele strânse să contribuie decisiv la plata tratamentului lui Florin. Vă încurajăm să participați la spectacol. Poate nu este genul vostru de activitate pentru o seară de vineri, dar măcar veți ști că ați contribuit la salvarea unei vieți, nu? 😀

FB event

Post a Comment