Târgu Mureş
19 Jul, Friday
32° C
TOP

Săptămâna Festivalului Studcard

Am lipsit săptămâna trecută din peisaj (în sfârşit am avut şi eu ocazia să îmi iau concediu), dar acum m-am întors cu forţe proaspete şi am reintrat în normal.

Primul post de după concediu este legat de festivlul Studcard. Este primul an în care aflu de el, dar aruncând o privire peste programă, pare interesant şi binevenit pentru tineretul târgu-mureşean.

Festivalul are loc săptămâna aceasta şi se desfăşoara între 25 şi 30 octombrie. Organizatorii au planificat mai multe evenimente ce vor avea loc zilele următoare, după cum urmează:

Mâine, 25 octombrie, sunteţi aşteptaţi la un concert Jazz for fun, în clubul Jazz (unde altundeva, doar e festivalul Studcard) începând cu ora 20.00.

Miercuri 26 octombrie va avea loc “Prezentarea de tradiţii” în holul Casei Tineretului. În cadrul acesteti expoziţii vor fi prezentate mâncăruri, costume şi băuturi tradiţionale, din mai multe ţări ale globului. Oricine este interesat poate nu numai să viziteze ci chiar să participe activ. Dacă v-a plăcut o anumită ţară şi vrei să pregăteşti ceva în sensul acesta, sunteţi aşteptaţi să vă înscrieţi la adresa de mail mures@studcard.ro,  iar mai multe detalii despre expoziţie găsiţi aici.

Tot miercuri va avea loc o petrecere care va fi cu tema “Around the world”, în acelaşi club Jazz  începand cu ora 22.00.

Joi, 27 octombrie, organizatorii au pregătit o gamă diversificată de evenimente. Începând cu ora 17.00, puteţi lua parte la o expoziţie de fotografie, pictură şi sculptura în Clădirea Manutanței din Cetatea Medievală. Începând cu ora 19.00 va avea loc un atelier de teatru în Cetatea Târgu Mureş, iar de la ora 21 puteţi lua parte la un Bal, tot în cetate. Special pentru baieti, va fi organizat un campionat de minifotbal pe terenurile de la UMF, între orele 18.00 şi 21.00, pentru ca după fotbal să poate şi ei să ajungă la Bal 🙂

Vineri începând cu ora 17.00 vor avea loc jocuri la Le&Le Games (Strada Artei nr.3, deasupra la McDonald’s ). Aş fi curioasă să văd ce jocuri vor fii pe acolo. E ceva nou pentru Târgu Mureş, sper să şi prindă, să nu fie reticienţi studenţii noştri. Iar între orele 18.00 şi 21.00 va avea loc din nou un campionat de minifotbal, tot pe terenurile de la UMF.

Evenimentele de sâmbătă încep dis de dimineaţă, şi anume la ora 10 cu traininguri pentru tineri, ce au ca scop ajutarea tinerilor în a-și creşte șansele de angajare pe piața forței de muncă.Acestea se vor desfăşura  la Centrul de Tineret AXIS (la DJTS, cartierul Crornişa).

Primul training va începe la ora 10.00 iar tema va fi “Completarea unui CV Europass”. Condiţie esenţială de participare este sa aveţi un laptop la voi. Al doilea training va fi cu tema “Interviul de angajare” iar al treilea “Comunicarea internă și externă a unei organizații studențești”. Personal consider de bun augur aceste traininguri şi cred că festivalul studcard chiar îşi atinge obiectivul de a oferii fiecărui student târgu mureşean “o platformă de socializare, distracţie şi networking.”

Începând cu ora 14.00 la casa de cultură Mihai Eminescu, în sala de oglinzi, sunteţi invitaţi la workshop-uri de dans de  salsa și bachata iar de la ora 18.00 vor schimba placa şi vor trece pe ritmuri italieneşti.

Ultima zi a festivalului, duminică 30 octombrie,  va debuta cu gala voluntarului, începând cu ora 21.00 la restaurantul Liga din Mures Mall, iar apoi de la ora 22.00 va avea loc Halloween Party, în cadrul aceluiaşi restaurant.

Săptămâna aceasta aveţi multe de văzut şi făcut, doar timp să vă faceţi şi chef să aveţi. Vă urez distracţie placută.

Post a Comment