Târgu Mureş
26 Feb, Monday
5° C
TOP

SZIGET 2017 – Ziua 4

Cred că așa-mi va rămâne-n minte ziua a patra: ziua în care ne-a bătut vântul toată ziua și în care am mâncat o mulțime de praf. Da, a fost o zi mult mai ok în ceea ce privește regimul termic, așa mai pe sufletul meu, iar asta mi-a dat mult mai multă energie. După trei zile de festival, ieri am reușit în sfârșit să ne plimbăm prin festival doar de dragul de a-l cunoaște mai bine, nu din nevoia de a ajunge la un spectacol. Concerte nu am văzut prea multe, dar ce am văzut, ne-a plăcut.

Machine De Cirque, un spectacol pentru toate gusturile

Nu știm dacă v-am zis până acum, sau poate știați deja, că Sziget-ul are și o parte de spectacole din sfera teatrului și circului, pe lângă cea de muzică. Cirque du Sziget aduce în fiecare an cele mai în vogă trupe de circ contemporan ale momentului. Ieri am ales să participăm la spectacolul unei trupe de cinci băieți din Canada, care îmbină în spectacolul lor muzica, teatrul, acrobația și umorul.

Show-ul făcut de ei nu e genul acela de mascaradă de care avem parte la circurile ambulante care mai vin periodic în parcarea de la Promenada Mall, ci e un circ, zic eu, puțin mai inteligent, și totuși accesibil oricui indiferent de vârstă. Tuturor ne plac poveștile, iar faptul că toate scenele spectacolului sunt subscrise unui anumit fir narativ, fac spectatorii să rămână concentrați pe toate momentele, de la început până la sfârșit.

Macklemore & Ryan Lewis, măguliți de publicul de la Sziget

De când i-am văzut în line-up, am spus că trebuie să particip la concertul lor. Totuși, nu mi-am făcut așteptări, pentru că știu doar vreo trei piese de-ale lor. Dacă e să spun că am învățat ceva în ultima perioadă, lucrul acela ar fi că atunci când nu mă aștept la ceva anume, chiar atunci ajung să fiu surprins în mod plăcut.

Căldura publicului extrem de numeros a fost simțită de cei doi artiști, mai ales de Macklemore, făcându-l să declare că fără niciun dubiu, acesta a fost cel mai reușit concert din turneul lor european din această vară.

Crystal Fighters, exces de energie

Dede era ceva de genul „Ueeei trebuie să mergem la Crystal Fighters! Sunt atât de faini! Trebuie, trebuie!”, așa că am mers, și-am și mers din timp ca să prindem loc cât mai în față. Designul scenei cred că a fost cel mai elaborat de la vreun concert pe care l-am văzut până acum, un design natural, cu multe flori și tot felul de alte ierburi care acopereau toate instrumentele, standerele de microfon și marginea scenei. Interesant până acum…

Concertul a început în forță, cu foarte multă mișcare scenică, ritm antrenant și joc de lumini dinamic. Cel mai mult mi-a plăcut una dintre cele mai cunoscute piese ale lor, Follow. Dede era în elementul ei, ca orice fan. Eu, în schimb, de la un moment dat nu am mai putut asimila atât de multă energie, așa că am luat decizia să ies afară ca să iau niște aer curat. 😀

Ca să ne întoarcem în centrul Budapestei, am decis ca de data asta să luăm barca pusă la dispoziție de BKK, compania de transport local a capitalei Ungariei. Cu un drum, am mers și cu bărcuța pe Dunăre. O mini croaziera în miez de noapte, un mod bun de a încheia încă o zi de festival.

Ne auzim curând pentru încă trei zile full de festival!

Post a Comment