Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
14° C
TOP

SZIGET 2017 – Ziua 6

Da…stayin’ alive! Noi am spus că nu o să ne mai prindă pe noi ore imposibile prin pat, așa cum a fost în ziua 2, dar oboseala acumulată-și spune cuvântul chiar și în cazul unor juni ca noi. Oricum, noi #rezistăm! Ne-am mișcat cu mult talent și am ajuns în timp pentru primul concert de pe Main Stage-ul Dan Panaitescu, cel al lui George Ezra.

George Ezra, de o naturalețe aparte

Piesele lui cele mai cunoscute, Budapest și Blame it on me, sunt genul de piese comerciale agreabile, care-ți fac ziua mai bună de fiecare dată când le auzi la radio, în supermarket, sau chiar în propriile căști. Trebuie să știți că e și mai fain să-l auzi live, și asta datorită modului foarte familiar în care relaționează cu publicul.

Modul lui de a face trecerea de la o piesă la alta, prin a spune o scurtă poveste care să lămurească publicul cum a ajuns să conceapă următoarea melodie pe care avea să o cânte. Eu aproape că simțeam că mă aflu în jurul unui foc de tabără, înconjurat de prieteni, iar George fiind acolo printre noi, cântând la chitara lui.

Two Door Cinema Club, înapoi la Sziget după o pauză de cinci ani

Știu că deja poate sună a clișeu, deoarece o spun aproape la tot a doua trupă despre care scriu, dar ei sunt unul dintre motivele pentru care mă bucuram că o să ajung la Sziget 2017. Acum vreun an nu credeam că mai aveam să-i văd vreodată, deoarece pentru doi ani au dispărut complet de pe fața pământului. Nu se mai auzea niciunde de ei și nu se știa de ce nu se mai aude nimic de ei. Îi ascult de pe la 13 ani și au fost printre primele mele trupe favorite, iar prima dată am auzit de la ei piesa I Can Talk, târziu într-o noapte, la Radio Guerrilla.

Lucrul care mi-a plăcut cel mai mult la concertul lor de ieri, a fost că au pus accentul pe melodiile din primele lor albume, cele care, după părerea mea, exprimă tot ce e unic legat de muzica lor. Albumul lor de întoarcere, Gameshow, lansat spre sfârșitul anului trecut, se subscrie mai mult genului de muzică dance. A fost un concert pe care l-am așteptat mult și pot spune că nu m-au dezamăgit chiar deloc, ba din contră!

Major Lazer, un show reușit

Mă voi rezuma la destul de puține cuvinte în legătură cu concertul Major Lazer de ieri, pentru că nu-mi pot exprima o opinie pertinentă în legătură cu EDM-ul, deoarece îl gust prea puțin. Pot doar să spun că show-ul a fost spectaculos: tot felul de efecte pirotehnic, Diplo purtat pe mâini într-o minge gonflabilă uriașă, iar spre sfârșit, toți membrii trupei fiind îmbrăcați în tricoul echipei naționale de fotbal a Ungariei.

Încă una și ne-am dus! E de necrezut cât de repede au trecut cele șapte zile de festival. Pe mâine! 😀

Cover Photo Credits: Rockstar Photographers (@RockstarPhotographers)

Post a Comment