Târgu Mureş
22 May, Wednesday
15° C
TOP
Take Ianke si Cadar

„Take, Ianke şi Cadâr“ la Teatrul Național

Vara se sfârşeşte, dar comedia continuă cu „Take, Ianke şi Cadâr“ de Victor Ion Popa, în regia lui Nicu Mihoc. Artiștii vă aşteaptă cu aceeaşi vervă marți, 22 septembrie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Național.

Scrisă în 1932, piesa „Take, Ianke şi Cadâr“ de Victor Ion Popa a trecut proba timpului şi a devenit unul dintre cele mai populare şi mai montate texte interbelice din literatura dramatică română. Povestea celor trei mici negustori – un român, un evreu şi un turc – a căror tihnă monotonă e tulburată de o dilemă de ordin personal redefineşte relaţiile interetnice şi, în profunzime, cele interumane. Pe fondul tensiunilor sociale globale provocate de fenomenul migraţiei şi a relaţiilor uneori încordate şi alimentate politic dintre minorităţile etnice şi populaţia majoritară, „Take, Ianke şi Cadâr“ formulează întrebări şi propune răspunsuri actuale într-o manieră plină de umor, în care slăbiciunile umane sunt tratate cu o ironică indulgenţă, iar posibilităţile de negociere prin înţelegere reciprocă sunt evidenţiate cu o inteligenţă fină. 

Piesa lui Victor Ion Popa va delecta publicul cu prospeţimea farmecului său şi va oferi un nou reper de umanitate într-o societate care prea des se grăbeşte să acuze înainte să încerce să înţeleagă şi poziţia aproapelui său. Dragostea va învinge în cele din urmă? Rămâne de văzut în varianta propusă de Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

Din distribuție fac parte actorii Liviu Pancu (Take), Dan Rădulescu (Ianke), Costin Gavază (Cadâr), Cristian Iorga (Ionel), Loredana Dascălu (Ana), Csaba Ciugulitu (Iţic), Cristina Holtzli (Baba Safta) şi Ştefan Mura (Gypsy). Regia îi aparţine lui Nicu Mihoc, scenografia este realizată de Horaţiu Mihaiu, iar regia tehnică este asigurată de Teodora Crăciun

Spectacolul e recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

P.S

Biletele achiziţionate pentru spectacolul din data de 3 septembrie, care a fost amânat din cauza vremii nefavorabile, rămân valabile pentru următoarea reprezentaţie. Posesorii de bilet sunt rugaţi să meargă la casierii unde li se vor emite alte bilete, conform noului plan de sală. Cei care doresc returnarea contravalorii biletelor sunt rugaţi să depună o cerere la Secretariatul Teatrului Naţional (de luni până vineri între orele 9.00 – 16.00), însoţită de biletul original. Contravaloarea biletelor online poate fi solicitată pe site-ul www.biletmaster.ro.

Biletele pot fi achiziţionate de la casieria de la Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş de luni până vineri între orele 12.00 – 18.00. Biletele se pot achiziționa şi cu o oră înaintea reprezentaţiilor de la casieria de la Sala Mică (în cazul spectacolelor din Curtea interioară a Teatrului) şi la fața locului, în cazul spectacolelor de la Teatrul de Vară.

Biletele online se pot cumpăra de pe platforma www.biletmaster.ro.

Este obligatorie respectarea normelor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARSCoV2 precum măsurarea temperaturii prin termoscanare, menținerea distanței sociale prin ocuparea locurilor înscrise pe bilete, purtarea măștii şi folosirea soluțiilor dezinfectante puse la dispoziţie.

Post a Comment