Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
9° C
TOP

Targu Mures vs orase mai dezvoltate #2

Dupa succesul nescontat a primului articol ma gandeam deja la postarea urmatoare insa a intervenit ceva. Acel ceva a fost vremea, zapada. Asa ca dupa discutia aprinsa de pe facebook m-am gandit sa scriu un articol despre deszapezirea din orasul Targu Mures. Din pacate au  venit sarbatorile si nu am mai avut timp sa scriu dar azi a inceput sa ninga iarasi asa ca…

Btw, ati vazut utilaje de deszapezire in oras?? Eu am vazut doua utilaje care imprastiau material antiderapant chiar cand ma gandeam sa scriu acest articol (in doua zile separate in drum spre lucru). Si am vazut si un mic excavator care aduna zapada din fata cinematografului (cand a inceput deja sa se incalzeasca vremea).

Nimeni nu trebuie sa se astepte sa fie curatata zapada foarte repede pentru ca este imposibil, dar macar drumurile principale sa fie curatate iar dupa pot intra utilajele si pe strazile secundare (cum se face in alte orase). La noi se curata putin strazile principale, nu se curata bine ca sa invete soferii sa conduca, iar pe strazile secundare nu sunt curatate niciodata. Daca va duceti pe strazile micute din oras o sa vedeti ca sunt pline de gheata si numai unde trec cauciucurile masinilor se vede asfaltul.

Nici parcarile nu sunt curatate, desi oamenii platesc abonamente risca sa isi distruga masinile sau sa nici nu gaseasca parcari din cauza zapezii si a ghetii.

In Berlin chiar si pistele de biciclete erau curatate nu numai arterele principale, iar starzile secundare erau pline de zapada. In Boston zapada era adunata in niste gramezi uriase… La Targu Mures inca nici nu a nins ca lumea, oare ce ar fi daca ar ninge intr-o nopate vreo 30 de centimetrii, oare cine ar mai ajunge la lucru sau la scoala…

Nici trotuarele nu sunt curatate in oras. Parca era o lege si cei care nu curata trotuarul din fata casei risca o amenda… Eu daca as fi intr-o pozitie de conducere m-as apuca si as amenda pe toata lumea care nu curata trotuarul din fata casei sau din jurul blocului si din banii aceea as deszapezi orasul 🙂

Comments (4)

 • Uita-te si la piata teatrului care ar trebui dezapezita/dezghetata de primarie. Asta legat de faptul ca trebuie ca cetatenii sa isi dezapezeasca trotuarul de la casa/bloc.

  reply
  • myhaella

   Referitor la promptitudinea autoritatilor, in dimineata asta am ramas uimita ca, desi in noaptea aceasta a nins, strada din fata blocului era deja curatata la ora 6.30. Banuiesc ca gradinita de peste drum este motivul pentru care e considerata strada cu prioritate la curatat. Si, ca sa fiu in asentimentul tau, pe strada M. Eminescu, de aprox. o luna, toate trotuarele sunt curatate, mai putin cel din fata Centrului de Recrutare al armatei. Inainte se intra de pe str. Rozelor. Acuma, desi au deschis si poarta din Eminescu nu au fost in stare sa curete trotuarul si s-a facut patinoar.
   Soldatii se plang ca sunt pusi la munci inutile zilnice. Oare nu s-a gandit careva sa le dea si ceva mai bun de facut?

   reply
  • myhaella

   Asta cu Piata Teatrului a fost sa ne faca in ciuda pt ca in toamna ziceau ca n-o sa mai organizeze patinoare acolo :)))

   reply
   • Am trecut ieri prin Piata Teatrului si abia se vad scarile sub gheata 🙁

    reply

Post a Comment