Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
9° C
TOP

TESS Rally 2012 – Raliul Brașovului

Dacă nu aveți  nici un plan pentru sfârșitul acesta de săptămână, am o propunere pentru voi. În perioada 30-31 martie 2012, se va desfășura la Brașov prima etapă a Campionatului Național de Raliuri din acest an. Și dacă nu știați vă spun eu, anul acesta nu ne vom putea bucura de spectacolul de pe serpentine și nici nu vom putea admira superbele mașini în centrul orașului, pentru că anul acesta nu vom avea etapă de raliu la Târgu Mureș,  etapa a III-a a raliului având loc la Bacău.

Se pare că începerea campionatului la Brașov are o tradiție de 40 de ani, cu startul din Livada Poștei iar prima specială va fi celebra “Poiană” în urcare. Și scriindu-vă toate acestea, după ce m-am documentat înainte un pic, îmi este extrem de ciudă că nu ajung să-l văd. O să mă consolez, din păcate, cu filmulețele și pozele de după raliu.

Dar trecând peste această dramă a mea, vă mai spun că sunt înscrise 58 de echipaje. Favoritul și cel care a câștigat anul trecut campionatul național de raliuri, echipajul Vali Porcișteanu și Dan Dobre ( fiind și preferații mei de altfel!), au câștigat  în 2011 această etapă, și se așteaptă să facă o impresie frumoasă și în acest an, concurând cu un Mitsubishi EVO 10 R4.  Tot cu Mitsubishi EVO 10 R4 concurează și echipajul format din Szabo Gergo și Norbely Karoly, cât și Spitzmuller Csabo, din Ungaria, deci se anunță un adevărat spectacol.

Prima zi a railului e destinată mai ales celor care vor merge să admire superbele mașini, a doua zi e cea mai intensă pentru piloți, fiind că au loc așa numitele speciale, unde lupta se dă la sutimi. Dar mai multe informații despre cum se va desfășura raliul găsiți pe site-ul www.raliubrasovului.ro

Dacă nu vreți să rămâneți în oraș în week-end-ul ce vine, raliul Brașovului e cea mai bună variantă de evadare din oraș!

Încălziți motoarele!!!

P.S: Sursă foto: facebook (credit foto Andrei Tobosaru)

 

 

Comments (1)

  • Henrich

    Dumnyezo!!! Si inca planificasem sa realizez un material video cu raliul Mures din acest an 🙁

    reply

Post a Comment