Târgu Mureş
19 Jun, Wednesday
26° C
TOP

Plantam fapte bune

Pentru cei care mă cunosc mai puţin  trebuie să vă fac nişte mici specificaţii despre mine. Deşi nu pare sunt o persoană care a deprins majoritatea skillurilor prin muncă voluntară. Am făcut voluntariat în toate formele şi la toate nivelurile. Aşadar oricând văd o iniţiativă de acest gen simt nevoia să mă implic şi să ajut. Cum pot… pentru că deşi pare o mega industrie de presă 🙂 şi site-ul acesta în mare parte e muncă voluntară. Cred că niciodată nu o să câştigăm din el nici măcar cât să ne acoperim cheltuielile…

Iulian e un tip pe care l-am cunoscut prin oraş prin cluburi… nici nu mai ştiu exact unde. Cred că la tweet meet… la un chef în office. Oricum e băiat fain şi tare m-am bucurat să aflu că se ocupă tot voluntar împreună cu alţii de proiectul “Plantăm Fapte bune“.

Proiectul e unul foarte ambiţios cu rezultate pe termen lung şi foarte lung.  Presupune împădurirea unor zone…. dar nu doar pe sistemul “Hei Rupist ” promovat de Let’s Do It de exemplu, ieşim într-o zi ne face treaba şi ne dăm ecologişti , ci printr-un angajament de 5-7 ani , cu urmărirea rezultatelor, cu retuşare acolo unde este nevoie. Sincer vă spun , e genul de proiect care îmi place…. care nu se face de ochii televiziunilor şi al presei pentru a arăta ca societatea civilă face ceva… Se face pentru că e necesar, pentru că la noi defrişările s-au făcut fără nicio logică şi fără nicio aprobare sau gândire tehnică şi ne trezim că avem inundaţii, alunecări de teren şi alte calamităţi.

Partea nasoală e că deşi logistic oamenii s-au descurcat şi au rezolvat cam tot ce era de rezolvat… Puieţii de copaci se cumpără, sunt anumite costuri pe care nu le acoperă nimeni şi nimic din voluntariat, că aşa-i în tenis …. Pe lumea asta greu de descurci fără bani. Şi mai au nevoie de bani… în primul rând ca să cumpere puieţii că o zonă de 2 Hectare lângă Tăureni nu-i uşor de acoperit.  Nu e vorba de mulţi bani… undeva la 5000 de lei… dar dacă nu-i ai e tot aia.

Aşa că poate vă gândiţi să donaţi nişte sume de bani pentru că e o treabă frumoasă. Cât de frumoasă? citiţi şi pe site-ul lor Plantămfaptebune.ro sau un rezumat scurt în ziarul Punctul. Donaţii se pot face şi online dar şi prin alte metode, găsiţi detalii aici.

Comments (3)

Post a Comment