Târgu Mureş
19 Jun, Wednesday
26° C
TOP

The Elephant House, dubla doi

Aflând de (re)deschiderea acestui local din ziua de 1 aprilie 2018 Anno Domini, am decis să facem o vizită promptă Casei Elefant.

Nu cred că ați uitat de micuța cafenea (vorba aia: „mică, mică, dar voinică”), care acum un an și ceva era pe strada Bolyai. E la fel ca „the elephant in the room”, adică greu de ignorat și la fel de greu de uitat, mai ales datorită cafelei divine făcute de Victor și Bianca, deținătorii afacerii. Ei bine, acum îi puteți găsi pe strada Nicolae Iorga nr. 4, vizavi de Universitatea Petru Maior.

Vizita de duminica trecută am făcut-o împreună cu colegul meu, Moldo, și fiind dimineață, în primă fază ne-am luat fiecare câte o cafea. Contemplarea la frumusețea noii locații mai putea să aștepte. 😀

 

Eu mi-am luat o Coffee Mocha, iar Moldo și-a luat un Cappccino Vienez. Cafeaua mea pot spune că a fost out of this world, fiind ce mai bună mocha băută de mine până acum în România. Amestecul dulce-amărui perfect echilibrat m-a dat pe spate. Cred că am spus de vreo 3 ori „omg, ce bună e!”. Cât despre cappuccino-ul lui Moldo, știu că și lui i-a plăcut mult, dar nu știu cât de mult că doar nu citesc gânduri și nici nu ne-am angrenat mai apoi într-o sesiune de discuții cu iz filosofic la adresa cafelelor pe care tocmai le băuserăm.

Revigorați fiind, am intrat în acțiune. L-am „tras la răspundere” pe Victor pentru a afla mai multe despre culisele revenirii spectaculoase a cafenelei pe piața localurilor tîrgumureșene.

Era nevoie de o schimbare. Lumea cerea schimbare. Spațiul acesta ne permite mult mai mult decât ne permitea cel din centru. Vrem să atragem lumea mai ales prin calitatea produselor noastre și prin ambianța locului.

Experiența de client este, per total, foarte plăcută. Muzica e perfectă pentru o cafenea și e doar în surdină, croissantele și foietajele sunt întotdeauna proaspete, fiind coapte chiar în cuptorul din spatele tejghelei, cănile pentru înspumarea laptelui sunt frumos colorate, iar tavanul este copertat cu bucăți de pânză din saci de cafea adusă te miri de-unde.

O altă noutate este gama destul de largă de cocktail-uri alcoolice și non-alcoolice pusă la dispoziția clienților, dar și de beri din familia Ursus, apărute ca efect al prelungirii programului de funcționare. Apropo…să vă zic și care e acesta: L-V 07:30-22:00, S-D 09:00-22:00.

Avem și câteva sugestii de îmbunătățire. Ce articol de recenzie ar fi ăla fără o parte critică constructivă?

Este destul de greu de sesizat că s-a deschis un nou local în casa verde din intersecția de la Papiu. Poate locul ar fi și mai bine pus în valoare cu niște lumini arhitecturale discrete, dar totuși de efect. Tot la capitolul exterior, scările de la intrare sunt încă nefinisate, dar sunt sigur că acesta e un aspect care va fi rezolvat curând.

Toaleta – deși neglijată de mulți, un punct absolut nevralgic al unui local. Nu zic că e ceva fundamental în neregulă cu toaletele din The Elephant House, însă în toaleta bărbaților lumina era destul de slabă și neplăcută. Nu mă pot exprima legat de situația din toaleta femeilor din motive obiective. 😉

Plata se face pentru moment doar cash, însă din spunele lui Victor, în zilele următoare se va monta și POS-ul, și toată lume se va putea bucura de binefacerile tehnologie contactless!

Restul, e cancan! Glumesc, însă vă invităm să descoperiți cafeneaua în detaliu. O cafea și un croissant savurate chiar acolo fac cât 1000 de review-uri făcute de noi. Așa se zice. 😀

Enjoy this beautiful new place in town!

 

The Elephant House

The Elephant House

  • Strada Nicolae Iorga nr.4, Tîrgu Mureș
  • 0753 039 375
  • Luni-Vineri: 07:00–22:00
  • Sâmbătă-Duminică: 09:00–22:00

Post a Comment