Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
9° C
TOP
vibe festival

Vibe Festival: Day 1&2

E prima dată când ajung la Vibe Festival, aflat deja la cea de-a 3-a ediție și pot spune cu sinceritate că I love it here. ❤️

Poate e și nostalgia cu Peninsula (ok, nu poate, ci sigur), dar de îndată ce am pus piciorul pe teritoriul Vibe Festival mi-a dat o lacrimă: am revenit acasă după 7 ani.

Vibe Festival
Vibe Festival

👍 Vibe Festival: Plusuri

Primele două zile au fost foarte mișto, cu muzică bună, chiar și pentru mine, o persoană care nu e mare consumatoare de muzică electronică. Sunt 4 scene care îți oferă diverse stiluri și mood-uri pentru party.

Vibe-ul e foarte ok și fiind înconjurată probabil în proporție de 99% de maghiari, mă simt ca la Sziget, deci e o senzație foarte mișto – e ca și cum ai ieși din țară înconjurată de străini când de fapt nu ai părăsit Sângeorgiul în care locuiești.

Vibe Festival

E cel mai lejer festival la care am fost din punctul de vedere al aglomerației: dacă la Electric Castle poți sta și 15 minute pentru o bere, aici niciodată nu am mai mult de câțiva oameni în fața mea la rând. Nici la toalete, nici la mâncare, nici la băutură.

Am fost foarte încântată de Foreign Beggars, Modestep (pe care îi văd deja a 4-a oară cred) și alți headlineri prezenți până acum. Muzica bubuie bine-mersi, fără să te asurzeacă complet. Când noaptea se face frig, cortul cel mare, dar și scena Black Box sunt perfecte pentru a te încălzi într-o clipită.

Bere la 6,5 lei. Enough said.

Vibe Festival

👎 Vibe Festival: Minusuri

Primul lucru care m-a deranjat foarte tare a fost plasarea băieților de la Foreign Beggars la ora 20.00 când la intrare încă erau cozi uriașe de oameni care își doreau să cumpere bilet sau să-l schimbe pe brățară. La începutul concertului am fost probabil 30-40 de oameni în fața scenei în condițiile în care îi consider a fi unii dintre headlineri. Era mult mai ok să îi pună de la 22.00, având în vedere că a început să vină lumea abia pe la 21.00.

Apă nu era la baie încă din prima zi. Ce ne facem 4 zile fără spălat pe mâini? Da, știu, șervețele umede, dar poate vrei să te speli pe față, să te răcorești sau să-ți dai jos praful lipit cu transpirație de pe brațe. #viațadefestival

Vibe Festival

Toată comunicarea (cu excepția unui e-mail sau două) cu presa s-a făcut în limba maghiară. Știu care e publicul țintă, dar dacă vrei promovare pe toate canalele și trimiți mailuri la presa română, ar fi mișto să le oferi posibilitatea să înțeleagă, nu? 😀 Până și Vâltoarea face comunicare și în limba română, I mean, come on.

Ah da, și asta e doar o părere personală, dar nu sunt mare fană Ursus. Sper ca în anii următori să reușească niște parteneriate cu alte companii să putem bea și noi o Silva sau un Csiki Sor. (dar repet, apreciez prețul)

🍻 Vibe Festival: Concluzie

Îmi place foarte mult. Nu știu ce a fost în capul meu că nu m-am dus în edițiile anterioare și de-abia aștept să văd cum vor fi zilele de sâmbătă și duminică.

Apropo, dacă vă oprește gândul că festivalul e dedicat în exclusivitate vorbitorilor de maghiară, aveți o percepție total eronată. Toți cei cu care m-am întâlnit, de la cei veniți la festival la barmani sau persoane de la intrare au fost foarte drăguți. Chiar dacă la început erau surprinși că îi întrebam în română, treceau repede de la maghiară fără nicio problemă.

Dacă mai vreți să veniți astăzi sau mâine, să știți că bilete de o zi costă 90 lei la fața locului. Astăzi e și ziua pe care o aștept cel mai tare (în afară de prima) cu mureșeanul nostru DJ Shiver, dar și Alle Farben, și să mai petrec ceva timp la Black Box (care e ca un fel de Booha de la Electric).

Enjoy, peeps! 🔥🔥

📸: Grávuly Vilmos Szilárd

Post a Comment