Târgu Mureş
12 Apr, Friday
13° C
TOP

Weekend. Terasa Tonic. Clienţii nimănui!

Aşa cum anunţam, acum câteva zile, am început serialul terasele din weekend.

Episodul pilot: un adevărat dezastru. Dar să încep cu începutul. Am ajuns în complex pe la ora 22:30 şi de la bun început mi-am dat seama că este lume în weekend, după numărul de maşini. Parcarea interioară era plină, iar acolo lânga calea ferată, se găseau de asemenea, un număr seminificativ de maşini.

Ajunse în weekend, am început să ne plimbăm, asta pentru a respecta o mică tradiţie, pe care o păstrăm deja de un număr frumos de ani. În această promenadă am observat că lumea nu e distribuită egal la terase. Unele din ele erau arhipline, iar altele abia dacă aveau două trei mese ocupate. Acest “mister” urmează a fi elucidat în viitor, poate printr-un sondaj de opinie.

Ce am observat însă, e că încă nu e suficient de cald pentru ca tot oraşul să se îmbulzească aici. Erau mulţi oameni, dar nici într-un caz, nu era ocupat la capacitate maximă.

Acum să intru în punctul culminant al serii: dintre toate terasele, am ales terasa Tonic, principalul motiv fiind (credeam eu) că au reţea wireless. Spun astea pentru că trecând pe acolo, am depisat reţea wireless Tonic. Ne-am aşezat la masă, sus pe terasă, şi on the job fiind, am început să fac poze, pentru a avea material pentru un album. După nici 3-4 poze făcute, o gaşcă de tineri, exibiţionişti, au simţit nevoia să  îmi atragă indirect atenţia, că îi deranjează activitatea mea. Ori nu văd ce poate fi atât de iritant. Nu mi-am pus eu mintea cu ei, şi am continuat, fără nici o reţinere fotografiatul. Aşezate fiind la masă, am văzut-o pe domnişoara chelneriţă trecând pe lânga noi, de multe ori, fără să ne adreseze nici un cuvânt, şi fără să ne aducă vreun meniu. La un moment dat, în timp ce alerga efectiv pe lânga noi, am întrebat-o care este parola de la wireless, şi mi-a replicat scurt: “Nu avem reţea wireless, vă explic imediat”. Şi cu asta dusă a fost. Imediatul acesta s-a transformat în vreo 15 minute, timp în care am fost ignorate maxim, moment în care am decis că am suficient material să îmi fac o părere despre Tonic. Ne-am ridicat de la masă şi am părăsit “incinta”, cu hotărârea să nu mă mai întorc, vara aceasta cel puţin, la ei pe terasă.

Dacă aţi avut ceva experienţe, bune sau mai puţin bune, pe terasa de la Tonic, vă rog să mi le împărtăşiţi. Aş fi curioasă să aflu, dacă ce am păţit eu, este la ordinea zilei, sau a fost doar o situaţie particulară.

Comments (2)

 • Oana

  Stiau ca sunteti de la Out in Mures si nu au vrut sa va faca o impresie mai proasta de atat! :)))))

  reply
 • Adi

  bine ca nu ai stat sa si mananci. eu am fost ieri acolo. servirea ca servirea .. ca saraca fata fugea de colo-colo cat o tineau picioarele… era multa lume …
  dar am comandat o salata si niste paste carbonara. am asteptat o ora si jumate dupa ele cred. cand au venit pastele … ne-am dezgustat. aratau de parca erau facute cu branza stricata… erau pline de ulei… si de patrunjel… deplorabil. am si returnat-o.
  a mai durat unpic si a venit si salata. asta inca era mai ok. dar a servit-o o chelnerita blonda(nu era chelnerita de la masa noastra), care am inteles ca ar fi un fel de sefa pe acolo, si care s-a rastit la noi in ultimul hal ca de ce nu mai vrem nici salata(am vrut sa renuntam si la salata cand am vazut pastele) ca “inteleg cu pastele, dar salata… e buna… ca aici e terasa nu e hotel de 7 stele”(pe bune ca astea i-au fost cuvintele). Vazand ca salata arata totusi mai bine decat pastele am lasat-o ca sa nu mai continue circul, dar asta a fost ultima mea vizita la tonic. le-am si spus ca daca mai trec pe acolo merg cu sanepidul si cu protectia consumatorului.

  reply

Post a Comment