Târgu Mureş
01 Dec, Wednesday
6° C
TOP

FOTO: Desculț în iarbă până la apusul Lunii

Sâmbătă a fost zi de relaxare totală-n târg. Dacă tot era vorba de un weekend prelungit, cu ocazia Rusaliilor, cei de la diSTiNCT events au pus de o zi cu miros de festival de vară pe Insula Partidului, așa cum tot vedem că se întâmplă de câțiva ani încoace prin Cluj, București, etc.

Am dat și noi o fugă până acolo ca să vedem what’s what. 😀

Am ajuns la punctul de trecere cu bacul de pe str. Plutelor în jur de ora 20:00. Deși evenimentul începuse puțin după ora amiezii, noi am ales momentul serii pentru vizita noastră.

Ajunși pe partea cealaltă a Mureșului, am fost întâmpinați de o mulțime de oameni tolăniți pe păturicile lor sau chiar pe iarbă, în timp ce alții erau cufundați în hamacele puse de Bălăngănel.ro.

Ne-am întâlnit cu multă lume cunoscută, prieteni și cunoștințe, și toți erau cât se poate de bucuroși pentru că au ocazia de a descoperi minunata locație a Insulei Partidului, și că în sfârșit se întâmplă un eveniment de genul ăsta la noi în oraș. Din ce am auzit de la ei, rataserăm la mustață concertul de jazz susținut de Ana Maria Galea, dar muzica pusă de DJ-ul rămas pe scenă întreținea atmosfera de deep relaxation.

Localurile favorite ale tîrgumureșenilor au fost prezente la eveniment, precum J’ai Bistrot, Coferăria Artizan și The Elephant House, dar au venit și comercianți pe care nu i-am mai văzut pe la noi, precum Epic Food și Bruno Wine Bar. Cei de la J’ai au avut și o surpriză pentru cei prezenți: proiectarea transminiunea live a finalei Ligii Campionilor, meci de fotbal între Real Madrid și Juventus.

La finalul serii, organizatorii au pregătit vizionarea filmului „Barefoot in the park”, proiectat sub cerul înstelat. A fost o alegere inspirată, mai ales datorită numelui, dar și datorită tematicii și modului de filmare, specifice anilor ’60.

Toate bune și frumoase, dar suntem nevoiți să spunem și ce credem că ar fi putut fi mai bine. Printre altele, credem că numărul de hamace ar fi putut fi puțin mai mare, iar niște bean bag-uri amplasate de către organizatori ar fi prins bine. În același timp, o diversitate mai mare a ofertei de mâncare și băuturi ar fi fost benefică. Chiar ni s-a părut ciudat că Donuteriadeși prezentă la multe evenimente de gen din alte orașe, nu a fost prezentă aici, mai ales că Tîrgu-Mureș e locul în care a fost deschisă prima Donuterie din țară. Sunt probleme minore, care pot fi rezolvate de la o ediție la alta. Per total, ne-a plăcut mult evenimentul.

Am auzit că vor mai fi încă câteva ediții ale evenimentului în lunile care urmează, așa că suntem nerăbdători să vedem ce ne vor mai pregăti organizatorii! Pe final, vă mai arătăm câteva dintre pozele făcute de noi.

Post a Comment