Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
9° C
TOP

Interviu cu Teo, comediantul

Zilele trecute am scris despre cum m-am simţit eu la show-ul de stand up susţinut de Teo si Vio în Jazz şi am promis un interviu.

La spectacol  am râs bine cu băieţii şi am luat decizia să nu mai lipsesc la vreun număr de-al lor. acum câteva informaţii scoase de la Teo, pentru că Vio a mers să îi facă galerie lui Sauce, care a pus muzică la after party :).

I: De obicei sunteţi în formula Teo, Vio şi Costel. Unde e Costel?

Teo: La Tg Jiu… ba nu, la Sibiu.

Paula: Dar e în acelaşi domeniu, nu s-a schimbat nimic?

Teo: Nu, nu. Aceleaşi glume, aceeaşi lume.

I: Aţi plecat de la Cafe Deko la Club 99 pentru că aţi considerat că trebuie să treceţi la un alt nivel?

Teo:Nu, nici întrun caz. Să îţi fac un mic istoric: Cafe Deko a început cu o formulă de 9 oameni, unii au plecat şi am rămas în formula de trei: eu, Vio şi Costel. După care, acum vreo trei ani, noi am plecat la Club 99 iar la Cafe Deko au venit Bordea şi alţii iar acum un an Cafe Deko s-a închis din cauza unui management defectuos. În prezent Club 99 e singurul club unde se face stand up comedy din ţară.

I:  Este vreun eveniment inedit la care să fiţi invitaţi? Botez, majorat?

Teo: Noi avem o vorbă de vreo 4 ani: nu mergem la nunţi, botezuri şi înmormântări.

I: Îmi dai te rog 3 surse de inspiraţie pentru glumele voaste?

Teo: Viata, p**da şi paharul 🙂 Deşi e greşit răspunsul acesta pentru că p**da şi paharul fac parte din viaţă, ce ar fi viaţa fără p**dă şi pahar?

I:  Când mergeşi în Moldova, faceţi mai mult băşcălie de moldoveni, cum aţi făcut aici de unguri?

Teo: Nu, pentru că în Moldova sunt doar moldoveni. În Ardeal sunt români şi unguri, şi e un filon care merită exploatat. E mişto să faci glume despre unguri la care să râdă românii, glume despre români la care să râdă ungurii.

Dar să ştii că eu am o vorbă, ficatul nu ştie etnie. Atunci când bei, ficatul tău nu ştie că bei cu un român sau cu un ungur. Conflictele acestea sunt manevrate de la un nivel înalt. La bază nu există români care nu se înţeleg cu ungurii sau invers.  Conflictele sunt manevrate de politicieni unguri sau politicieni români. Problema interetnică este la nivel de mass media, niciodată la nivel real între oameni. De exemplu eu într-un an am venit la Tg Mureş şi am băut la Huli-Buli Party şi nu am simţit vreun conflict între români şi unguri. Ei stăteu masă lângă masa  şi nu a fost vreo problemă. Am văzut ungurii vorbesc nişte română, şi românii vorbesc nişte maghiară. Ura asta între etnii e fabricată şi folosită pentru scopuri politice.

I: Faza de pe scenă când ai primit băutură, nu a fost prefabricată, nu?

Teo: Nu nu, nici nu îl cunosc pe tip. Se întâmplă să primim de băut în timpul show-ului. Tu nu ai fost la prea multe show-uri ale noastre (e primul de fapt la care particip), îi mulţumesc omului că mi-a adus coniac în pahar de coniac, pentru că în trecut am primit aici coniac în pahar de whiskey. Aaa, uneori primim şi de fumat 🙂 Oamenii au impresia, şi nu e în totalitate greşită, că din substanţe ne alimentăm. Si asta ne poate uneori distruge, cel mai bun exemplu fiind Amy Winehouse. Ea a fost o fiinţă care a trăit, a vibrat, a simţit, a consumat, a supradozat şi a murit.

I: Care este ultima şcoală absolvită?

Teo: Facultatea de Management de la ASE, care mi-a oferit nişte cunoştinţe formale minime, facultate pe care o urăsc, o detest şi vreau să descurajez pe toata lumea să se inscrie la această facultate. Nu e o instituţie de învăţământ, e o fabrică de diplome.

Paula: Şi Vio?

Teo: Vio, tot ştiinţe economice, dar la privat. El nu şi-a dat liceenţa, eu din greşeală mi-am dat liceenţa şi din greşeală am absolvit. Dar de reţinut că ASE-ul e Satana.

Paula: Ce citeşti?

Teo: Citesc cărţi, autobiografii, ştiri, studii psihologice, studii economice. Trebuie să citeşti ce îţi pică în mână. Nu există carte pe care să o citeşti şi să îţi facă rău. Există cărţi pe care să le citeşti şi pe care să le urăşti, dar care îţi fac bine, pentru că afli ce nu îţi place.

Cam acestea sunt întrebările şi răspunsurile date de Teo. Îi mulţumesc şi sper să ne revedem curând cu ei.

 

Post a Comment