Târgu Mureş
24 Apr, Wednesday
17° C
TOP

Reguli de comportament in societate

Cum sa fii un snob veritabil.

Editia nr 12 vine după cea de ieri pentru că săptămâna trecută am fost un  pic plecat şi n-am apucat să fac articolul.

Pentru cei care nu ştiţi încă , eu mă ocup cu extensii de păr. site-ul ăla din sidebar e al meu… Iar fiind într-o zona de business – luxury am parte de atâţia tâmpiţi şi snobi zilnic  cât poate alţii văd într-o viaţă. Eu nu zic că oamenii cu bani sunt snobi dar mulţi care n-au bani vor să fie…. şi aşa începe haosul.

Ştiţi bancurile alea cu ăia care au BMW seria 7 dar cer bani de motorină de la prieteni ca să iasă sâmbata la disco cu el că nu-şi permit să-l alimenteze? sunt cam adevărate. La mine vin multe gagici pe care le interesează doar preţul. Să fie cât mai ieftin… nu contează calitatea, serviciile, garanţia. Ieftin că ele trebuie să aibă…. chiar dacă la unele le stă ca dracu’ sau nu-şi permit.

Eu nu pot ţine lecţii de moralitate clienţilor că nu-i treaba mea dar uneori mă minunez ce discuţii Twin Peaks pot să am. De la negociat la preţ până la limita imposibilului cu argumente de genul: “oricum ai o grămadă de bani” sau “mie nu-mi trebuie bon/factură deci scade-mi TVA-ul” sau ultimul care a fost horror de la o mămică “gândeşte-te că îi faci bine unui copil”.  Mai sunt si gagicile care vin  cu bani de 1 leu sau monede. Nu că n-ar fi bani valabilir dar le vezi când deschid portmoneul că aia sunt ultimii bani până la ultimul leuţ.  Sau cum în Tg Mureş teoretic nu se plăteşte transport mă duc eu cu maşina şi le livrez. De foarte multe ori mi s-a întâmplat să ajung în nişte case sau apartamente vai de curul lor. Unde se vede clar locuitorii mănâncă doar pâine cu parizer… dar îşi cumpără extensii de 310 lei.  N-ar fi asta neapărat treaba mea dacă nu ar fi aceeaşi discuţie legată de preţ.

Măi oameni buni dacă ai bani nu te interesează preţul. Să fie clar… un semn că ai mulţi bani e când nu întrebi cât costă. Te interesează calitatea, te interesează serviciile, pupatul în fund, brandul, garanţia opţiunile extra. Orice … dar cât costă nu. Vrei să fii un nabab adevărat? cere  extensii din păr virgin de copile blonde siberiene care beau doar lapte proaspăt de văcuţă , se spală în râuri de gheaţă şi mănâncă doar carne de ren. Nu mă lua cu texte cum că tu de fapt îţi permiţi orice dar negociezi cu mine la 30 de lei când noi doi ştim că raportul calitate preţ pe produs sau servicii în ansamblu e cel mai bun pe care-l poţi găsi în România.

Iar faza cu milogitul cu ochii în lacrimi  ca să le dau în rate sau că îmi aduc banii săptămâna viitoare e la fel de penibilă ca cea cu negociatul la preţ. În general produsele de lux sunt pentru oamenii care şi le permit şi nu pentru toată lumea. Dar fiindcă trăim în România….

Poza e luata de aici

Comments (5)

 • Daca-i intereseaza asa mult pretul de masa pe gheata nu comanda de pe eBay sau de direct din China…oricum m-a amuzat faza cu “faci bine la un copil”. Traim intr-o lumea vai de curu ei in care toti fomistii si incultii vor sa para ceea ce nu sunt. Cunosc si eu un caz, un tip care si-a luat tableta chit ca dupa a facut foame vreo doua luni… dar nah pe urma se dadea mare in fata prostilor ca are tableta?….se dadea:)… era si el bos (latina = bou) 🙂

  reply
   • O sa ramai fara clienti acum de sabatori si pitzipoancele nu o sa mai primeasca extensii de la Mos Caciula:))
    Off topic: vezi ca ai niste broken link-uri pe prima pagina la xtensii si nu o sa le vada cu ochi buni nenea Google:)

    reply
 • Eu numai de la Xtensii.eu imi cumpar. Si intr-adevar extensiile e cele mai de calitate pe care le-am avut pana acuma.

  reply

Post a Comment