Târgu Mureş
22 Mar, Wednesday
15° C
TOP

Voluntari, uniți-vă! S-au lansat înscrierile pentru prima comunitate de voluntari de cursă lungă din Transilvania, #facemVoluntariat

Fac ce fac mureșenii, și tot o iau în față cu ideile. De data asta, s-a copt, în premieră în Ardeal, așa molcomi cum suntem noi, o comunitate de voluntari care vor fi pregătiți de profesioniști pentru a face față cu brio la cerințele tuturor organizatorilor de concerte, de festivaluri și diverse alte tipuri de evenimente și proiecte sociale și comunitare din Transilvania. 🔥

#facemVoluntariat este o nouă comunitate de voluntari lansată la inițiativa Asociației „FACEM” cu scopul de forma voluntari de cursă lungă.

Comunitatea se adresează tuturor ardelenilor interesați de voluntariat, indiferent de vârstă sau ocupație. Pentru a veni în sprijinul celor interesați de comunitatea pe care o construim, avem în plan formarea a două mini-comunități locale pentru moment – în Târgu Mureș și Cluj-Napoca – care împreună vor sta la baza acestei mari familii de oameni dornici să muncească dezinteresat, pentru atingerea unor scopuri de echipă.

Pentru a se înscrie în comunitate, doritorii vor trece printr-un proces de selecție. În primul rând, aceștia trebuie să se înscrie printr-un formular on-line cu întrebări referitoare la experiența lor de voluntariat anterioară, urmând ca mai apoi să treacă printr-un interviu on-line sau face2face (la alegere) și printr-un atelier de evaluare a competențelor, unde într-un mediu non-formal, aceștia vor trebui să rezolve în echipă o serie de provocări practice.

Data limită de înscriere este 7 aprilie inclusiv, și o poți face aici.

În urma selecției, membrii comunității vor fi pregătiți de către coordonatori de voluntari cu experiență pentru a putea acționa în diverse contexte de voluntariat și pentru aș-i clarifica fiecare în parte care sunt genul de comportamente de dorit și cele de evitat ale persoanelor aflate în calitatea de voluntar.

Asociația „FACEM” a fost creată de o mână de tineri energici și entuziaști din Târgu Mureș, care au vrut să facă mai mult pentru comunitatea locală din orașul lor. De la înființarea de acum un an, membrii asociației au organizat două evenimente de marcă, și anume Zacusca de Artă, eveniment cu și despre liceenii cu înclinații artistice variate din oraș, și Verde-n Față, eveniment pornit din nevoia relaxare și de reconectare cu natura.

De la începutul acestui an, pe lângă divizia inițială dedicată liceenilor, asociația a inaugurat o devizie dedicată inițiativelor și nevoilor studenților din Târgu Mureș și divizia #facemVoluntariat, cu care asociația își extinde astfel comunitatea și in Cluj-Napoca.

Facem voluntariat? Facem, no, facem! 😊😊

Post a Comment