Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

Review Meniul Zilei Căsuța Bunicii

IMG_3474

Pentru că a fost pe listuța noastră și pentru că a fost lăudat de prieteni, am spus să îi facem o vizită “bunicii” și să îi mâncăm meniul zilei. Așadar, acest review vizează Căsuța Bunicii, un local drăguț cu o terasă primitoare și perfectă pentru zilele călduroase.

Ne-am ales o masă pe terasă, la umbră iar în scurt timp, aprox 2 minute, doamna ospătar a venit să ne ia comanda: 2 meniul zilei pe care le-am combinat după bunul plac și poftă. Meniul zilei a fost reprezentat de:

  • zamă aită de pui
  • ciorbă de fasole cu afumătură
  • piept de pui la grătar cu varză călită
  • tocăniță de cartofi cu carne de porc și cârnați
  • castraveți murați
  • prăjitură cu fructe

Până la sosirea felului 1, ne-a fost adusă pâinea din partea casei, o pâine foarte bună, de casă, proaspătă și gustoasă, și băuturile.

IMG_3459

Ciorbele noastre au venit în aprox.8 minute. Ca primă impresie, ciorba a fost puțintică cantitativ, dar trebuie să vă spun că zama aită de pui a fost, poate, cea mai bună pe care am mâncat-o până acum. Ambele ciorbe au fost potrivit de condimentate, de calde, de consistente și nu grase. O mică atenție: ciorba de fasole cu afumătură a fost puțin cam acră…

IMG_3457

IMG_3458

IMG_3451

IMG_3452

Debarasarea a fost rapida, în locul ciorbelor fiind aduse salatele, adică castraveții murați, și desertul-prăjitura cu fructe. Din nou același lucru: spun și de această dată că nu vreau să mănânc felul 2 cu desertul și nici nu îmi place să mănânc la o masă plină de veselă!!

Felul 2 a fost adus în aprox.5 minute. Pieptul de pui a fost bine preparat și condimentat dar garnitura lui, varza călită, a fost în cantitate prea mică. Se putea pune mai multă garnitură pentru a nu se mânca restul de carne goală! În privința tocăniței nu am nimic de reproșat, a fost bună, carne multă, suficientă cantitativ, condimentată bine, caldă potrivit.

De această dată, castraveții murați, drept salată, au fost potriviți.

IMG_3467

IMG_3473

IMG_3474

IMG_3476

Eii… și am ajuns la desert, la prăjitura cu fructe care ne-a fost adusă înaintea felului 2! Ghiciți?oare mai era ea proaspătă? Nu, evident!! Cele 2 bucăți pe prăjitură erau uscate, stând atâta timp pe masă până să fie mâncate! Mare greșeală a fie adus desertul înaintea/odată cu felul 2!! Poate cineva o să înțeleagă cândva și o să renunțe la a face astfel. Am mâncat desertul și așa, uscat. Nu pot spune că a fost bun sau că ne-a plăcut, gustul a fost bun dar faptul că era o prăjitură cu fructe uscată ne-a displăcut total! Ceea ce este de lăudat este că porția de prăjitură a avut o dimensiune normală, nu acele deserturi minuscule pe care le-am tot întâlnit.

IMG_3461

IMG_3466

Am mâncat bine la Căsuța Bunicii și mâncarea a fost bună, spre deosebire de alte localuri la care am mai fost. Rezolvarea micilor aspecte și totul va fi mai bine.

Pentru că am mâncat pe terasă nu vă pot spune dacă miroase a mâncare în local dar și dacă am fi stat acolo, ușa era larg deschisă, mirosul putând ieși bine. Poate ne spuneți voi dacă miroase sau nu în local!

Terasa este drăguță, este măricică, intimă, este muzică pe fundal (la un volum potrivit), personalul este prompt și drăguț.

Raportul calitate/preț este unul bun, preț/meniu este de 14,5 lei, meniul zilei având pâine din partea casei și un desert preparat.

Încercați, cu încredere, meniul zilei la Căsuța Bunicii și poate ne împărtășiți părerea voastră față de mâncarea lor!

Pentru a consulta meniul zilei pe săptămâna viitoare, aceesați link-ul meniulzilei.info

Poftă bună să aveți!

14 Comments

Leave a Reply
  1. Meniul zilei poate e decent, nu am mancat, dar mancarea in general este oribila. Am fost acolo de 3 ori, si de fiecare data a fost cate o problema. Prima data mancarea a fost arsa, neagra, i-am facut chiar si o poza sa o am amintire. Ultima data am cerut friptura si mi-a fost adusa o mancare care plutea in ulei. Avea cam 2 cm de ulei. Am rugat sa imi aduca o alta farfurie sa pescuiesc carnea si cartofii de acolo dar nu a mai aparut dna, asa ca m-am autoservit. Iar pt incheiere, cartofii prajiti din punga se servesc la fast-food nu la restaurant!

    • Iulia, numai meniul zilei l-am mancat acolo si iata, ca a fost bun, sau cel putin, am avut noroc de mancare buna. :p

  2. Salutare, in primul rand la banii care se dau pe un meniu al zilei in orasul nostru, majoritatea sunt bine definite cantitativ, dar sa ai pretentii la 12-16 lei sa ti se aduca totul cum scrie la carte( fiecare fel de mancare in parte, ciorba la gramaj de meniu etc) mi se pare o lipsa de respect pentru domeniu acesta sincer. Majoritatea se grabesc stiti bine la meniul zilei si daca vrem pretentii stiti solutia :)). Sincer sunt foarte folositoare review-urile voastre si speram sa fie cat mai multe.

    • Nick, nu inteleg aceasta graba! De ce sunt luat drept un client care trebuie respectat mai putin. Imi spui ca trebuie sa se acorde mai multa atentie celor care vin sa comande a la carte si mai putin, noua “fraierilor”, care mancam meniul zilei? De ce sa mananc mancarea uscata? De ce sa am grija sa nu dau paharul, farfuria “in asteptare” jos pentru ca nu mai am loc bine pe masa? 🙂

    • Nick, multumim pentru aprecieri. O sa continuam cu ele chiar daca criticile nostre nu sunt, tot timpul, bine privite de catre conducere :))

  3. Ai dreptate Nick! De fiecare data explic autorilor ca meniul zilei NU este o mancare conceputa pentru oameni care muncesc si au un anumit timp limitat pentru a lua o masa calda. Sub nici o forma pentru un POLO cumparat nu vei primi serviciile aferente unui TUAREG de la Vw. Si aici nu e nimic de adaugat. Nu inseamna ca mancarea are lipsuri sau nu e in regula, dar nu vad nici o problema daca se servesc chiar toate felurile in acelasi timp, normal cat timp nu supraaglomereaza masa. Trebuie lumea sa inteleaga ca meniul zilei e o mancare fastfood servit de restaurant. Si la Mcdonalds si in orice fastfood ti se pune pe tava tot ce ai comandat si atat. Normal incercam sa acordam cele mai bune servicii, dar datorita pretului extrem de strans a acestor meniuri avem enorm de multi musafiri si trebuie sa-i servim pe toti, nu putem ignora pe unii pentru ca una se crede smechera cumparand un meniu. Toti clientii ni-s la fel de dragi, dar nu putem sa tinem langa fiecare meniu un ospatar, asezam mancarea pe masa si servim si pe altii.

      • Domnul Zoli aveti aici cateva comentarii care va contrazic, nu numai eu! http://outinmures.ro/review-meniul-zilei-4leaf-irish-pub/

        Sa inteleg ca al vostru Country Pub este fastfood cu fațadă de restaurant? Cum sa mi se serveasca toate felurile in acelasi timp? Ce facem pe masa aia? Haideti sa mi le dati si in picioare ca sa fiu si mai grabita/mai pe graba! Nu? Comparatia asta “restaurant fastfood” – McDonalds, KFC este una… Nu va cere nimeni sa fie client-meniu dar trebuie, se pare, schimbata mentalitatea ca cel care vine sa manance meniul zilei nu este la maraton, este timpul lui si poate ca atunci, la masa, vrea sa stea linistit, calm si sa manance in ritmul lui. Ati vrea sa mancati un desert uscat pt ca ospatarul l-a adus odata cu felul 1, 2? O sa fie la fel de bun? Daca cer sa fie adus repede este cu totul asta poveste! Asta nu inseamna ca A=B!! Asta nu inseamna ca si eu ma grabesc la fel daca cel de langa mine asta face! Nu suntem egali si da, avem pretentii diferite. De aceea ne alegem restaurantele la care suntem serviti asa cum am vrea, sau cel putin cat mai aproape de pretentii.

        • Carmen! La majoritatea vizitelor in restaurante s-a servit desertul odata cu felul 2. Inseamnca ca toti sunt nebuni? Daca seara pe plaja servesti un mojito, inseamnca ca esti un alcoolist care bea de dimineata pana seara? Nu cred ca e normal sa generalizezi si nu cred ca toate restaurantele sunt adminstrate de idioti care fac aceeasi greseala servind desertul cu felul 2 LA MENIUL ZILEI. Nu cred ca ceilalti 90-100 de clienti ai nostri sunt idioti cerand mancare la pachet si nu au nimic daca primesc oadata toate trei felurile. Ar fi timpul sa reveniti cu piciorele pe pamant si sa realizati ca la capitolul servicii incluse meniul zilei nu se compara cu mancarurile a’la carte. Mancarea o facem buna, chiar foarte buna, pentru ca ajunge la foarte multi clienti, fara chimicale, fara prafuri, fara multe decoratiuni, scoatem maximum cantitate si consistenta cat permite pretul de vanzare. Ospataritele va vor servi corect, bucatarii isi vor face treaba, dar nu-si vor bate joc de ceilalti clienti sau sa intarzie la livrari pentru ca cineva are anumite pretentii iesite din comun la o mancare de pretul unui pachet de tigari cu costuri de cca.90% din pret. Noi nu inselam clientii si nu jucam teatru ieftin tinand desertul in afara bucatariei pana se mananca felul principal. Dupa ce am scos de la bucatarie ajunge pe masa clientului, nu sta pe tejghea sau in lift sau altundeva, doar ca sa dam impresia cat de mari si tari suntem.

          • Cred ca polemica asta s-ar solutiona printr-un gest foarte normal al chelnerului de a intreba daca poate sa aduca totul odata.

          • Domnul Zoli multumim ca ne cititi.
            Iulia, solutia asta am dat-o si eu intr-un alt review dar…nu am fost inteleasa, se pare ca. 🙂

          • @Carmen Da..va citesc pentru ca in fond nu spuneti prostii si totusi atingeti niste puncte sensibile, unde RECUNOSC fatul ca si noi am reparat din greseli, dar sunt unele care nu sunt greseli, ci pur si simplu sunt servicii incluse in pret. Daca te duci la magazin si ceri un corn, vanzatoarea te va servi dar “uita” sa te intrebe daca ai nevoie de punguta etc…daca te apuci si cumperi 4 paini, imediat te intreaba si iti va aseza si produsele in sacosa. Mie mi se pare normal. La chifla nici macar nu-i trece prin cap faptul ca de fapt si ala e un produs al firmei si cel care a cumparat cornul e tot client. Meniul la noi se va servi aproape in acelasi timp, ca si la McDonalds. Cine isi doreste altceva nu a inteles ce inseamna meniul zilei.. Un pix de 2 lei cumparat, perfect funtional nu va fi niciodata Parker. La restul comentariilor pe seama noastra am recunoscut si facem eforturi uriase sa corectam, si majoritatea am si reusit. Va recomand pe facebook sa faceti un “pool” si intrebati oamenii cum ar prefera la meniul zilei sa vina odata toate felurile ca sa le poata manca si pleca inapoi la servici sau au timp suficient sa astepte ca intre 15-20 de meniuri ambalate sa primeasca si ei candva fiecare fel in parte. Clientela tinta pentru noi la capitolul meniul zilei sunt oamenii care lucreaza si vor o mancare calda in pauza lor de masa, nu este estinat express pentru cei care au timp o dupamasa intreaga pentru a servi meniul zilei. Normal ii servim cu drag, DAR niciodata nu vom intarzia la pregatirea mesei pentru alti 50-60 de clienti, pentru ca cineva are fite in cap…

      • Mai lasa-ma cu explicatiile astea.
        La country pubul tau mi s-a adus felul 2 la 1 minut dupa ciorba, ciorba era fierbinte si pana am mancat-o s-a racit carnea de la gyros care apropo, nu era prea calda nici cand mi-a adus-o.
        Cu astfel de atitudine nu ma mir de angajati, considerati ca le faceti o favoare clientilor cu meniul zilei.

        • Dani bacsi.. ai mancat meniul zilei, sa-ti fie de bine! Nu am spus ca fac gratis sau e un favor facut clientilor. Am spus ca are un pret presant, ceea ce este si adevarat..ai vrea sa fur clientii din materii prime, sau ai vrea sa dau numai supa de chimion? Nu frate! Ce e pentru aceea mancare este acolo si la cantitate si la CALITATE..DAR NU pot aloca mai mult timp pentru acest tip de masa unui client care de fapt nici nu are nevoie de meniul zilei ci doar vrea sa manance ieftin si pentru acel pret sa stea doua chelnerite si trei bucatari la cheremul lui 1-2 ore. Meniul e meniu (ca si la o cantina, ca si la un fastfood), mancarea a’la carte e cu totul altceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *